PolitikaPreporučeno

Iznenadna smrt Milana Bandića

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je u nedjelju u 66. godini života od posljedica srčanog udara, objavljeno je na službenim stranicama glavnog grada Hrvatske.

Večernji list neslužbeno doznaje da mu je pozlilo u subotu navečer nakon 23,30 sati. Ekipa hitne pomoći u njegovom je stanu provela 45 minuta u nastojanju da mu spasi život, nakon čega je prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh gdje je u prvim nedjeljnim satima proglašena smrt.

“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada,  danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić,” navodi se u obavijesti Grada Zagreba.

Bandić je rođen 22. studenoga 1955. u Grudama u Bosni i Hercegovini, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a godine 2000. upisao poslijediplomski studij na  tom fakultetu.

Od 1980. do 1983. radio je u tvornici Ledo, a od 1983. do 1990. bio je zaposlen u Općini Pešćenica.

Bio je oženjen i imao jednu kćer.

Političku je karijeru započeo u Savezu komunista Hrvatske, a nastavio u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske iz koje je izbačen u 2009. godini nakon kandidature za predsjednika RH. Uslijedilo je razdoblje u kojem je djelovao kao neovisni političar da bi u 2015. osnovao svoju stranku Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Bandić je glavnim gradom Hrvatske više nego manje postojano upravljao od 2000. godine.

Comments (2)

  1. […] Iznenadna smrt Milana Bandića 28/02/2021 […]

Comments are closed.