Politika

Jedna smrt, devet zaraza: COVID-19 | 5. srpnja | detalji

Novih devet osoba zaraženo je koronavirusom, a jedna je umrla u protekla 24 sata u Hrvatskoj u kojoj je trenutno 499 aktivnih slučajeva zaraze, priopćio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju je 140 pacijenata, jedan manje nego jučer, od kojih je na respiratoru 11, jedan više nego jučer.

>>>Tri smrti, prvi porast broja hospitaliziranih od kraja travnja: COVID-19 | 4. srpnja | detalji

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 360.246 osoba zaraženih covidom-19, od kojih je 8219 umrlo, a ukupno se oporavilo 351.528 osoba, od kojih 67 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 3817 osoba.

Dosad je ukupno testirano 2.166.780 osoba, od toga 1618 u posljednja 24 sata.

Zaključno s nedjeljom, utrošeno je 2.669.307 doza cjepiva. Dosad su 1.508.083 osobe cijepljene s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 1.161.224 primilo obje doze.

U nedjelju su utrošene 4913 doze cjepiva.

Sisačko-moslavačka županija bez novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj novooboljelih od covida-19, priopćio je u ponedjeljak Županijski stožer civilne zaštite.

Iz Županijskog stožera i nadalje apeliraju na stanovnike županije da se, u cilju sprječavanja širenja pandemije koronavirusa, pridržavaju svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

BBŽ bez novozaraženih

Povoljna epidemiološka situacija na području Bjelovarsko-bilogorske županije se nastavlja,  pa ni u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju nema osoba zaraženih koronavirusom, a na opservaciji je deset pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 73 osobe.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dvoje novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, dok su se oporavile tri osobe, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer civilne zaštite.

Zaražene su ženske osobe iz Dubrovnika i Ploča, a oporavile dvije osobe iz Metkovića i jedna iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađen je 131 uzorak, a od početka pandemije ukupno 86 124.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je pet osoba pozitivnih na koronavirus. U samoizolaciji je 199 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja te mjere, od čega jedan na granici, što je ukupno 851 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Nema novozaraženih u Istri, upućen poziv građanima da se cijepe

Nema novozaraženih koronavirusom u Istarskoj županiji u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 201 uzorak briseva na COVID-19, a Županijski stožer civilne zaštite uputio je u ponedjeljak javni poziv građanima županije na cijepljenje.

“Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 201 uzorak briseva na COVID-19, i svi su negativni”, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U mjerama samoizolacije nalaze se 163 osobe.

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su dvije osobe.

Stožer civilne zaštite Istarske županije uputio je javni poziv na cijepljenje protiv Covida-19 u kojem se pozivaju osobe starije od 18 godina s područja Istre, koje se još nisu cijepile, da pristupe cijepljenju bez zakazanog termina.

“Na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu, a cijepiti se mogu samo osobe koje do sada nisu cijepljene i koje imaju zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje”, priopćili su iz istarskog Stožera civilne zaštite.

Građani se tijekom ovog tjedna na cijepljenje mogu javiti u Buzetu, Labinu, Pazinu, Tinjanu, Poreču, Vižinadi, Puli, Medulinu, Rovinju, Umagu, Novigradu i Vodnjanu.

“Epidemiološko stanje u županiji već je nekoliko tjedana povoljno, ali i dalje se pomno prati što se događa u susjedstvu. Naši epidemiolozi prate situaciju. Mi smo vrlo osjetljivi na to što se događa i znamo da nećemo biti imuni na širenje virusa u našem okruženju”, poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Virovitica: treći dan zaredom bez novozaraženih

Treći dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je petero oboljelih.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaražena je 4121 osoba, a 142 je umrlo.

U Zadarskoj županiji jedna novozaražena osoba

U Zadarskoj je županiji u posljednja 24 sata evidentirana jedna osoba zaražena koronavirusom koja izolaciju provodi na području Sv. Filipa i Jakova, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.

Testirano je 46 uzoraka, od covida-19 oporavilo se 29 osoba, a pod aktivnim je nadzorom 688 osoba.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirao je deset, od kojih su dvije na respiratoru.

Policija nije zabilježila nijedno kršenje samoizolacije, navode iz Županijskog stožera CZ.

I Varaždinska županija bez novozaraženih, nastavlja se cijepljenje bez najave

U Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze korona virusom, a nastavlja se cijepljenje građana bez prethodne najave, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite, d.

Oporavile su se tri osobe, a broj aktivnih slučajeva je 45.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 17 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su tri na respiratoru.

Nastavlja se cijepljenje građana u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu bez najave. Od utorka do petka građani se mogu cijepiti Pfizerom, a u petak i AstraZenecom.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji evidentirano je 22.108 osoba pozitivnih na koronavirus.

Samo jedna novopozitivna osoba u Osječko-baranjskoj županiji

U Osječko-baranjskoj županiji, u posljednja 24  sata potvrđen je samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak osječko-baranjski županijski Stožer Civilne zaštite.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek obrađeno je 30 uzoraka od kojih je jedan bio pozitivan na koronavirus.

Na bolničkom liječenju je pet pacijenata. U KBC-u liječi se jedna osoba oboljela od Covida-19, dok je četvero zaraženih koronavirusom na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 292 osobe, priopćio je Županijski stožer CZ.

U Ličko senjskoj županiji javni poziv za cijepljenje odnosi se i na domaće turiste

U Ličko-senjskoj županiji u protekla 24 sata nema novooboljelih ni umrlih od covoda-19, epidemiološka situacija je dobra, a Županijski stožer civilne zaštite u javnom pozivu na cijepljenje ističe da se on odnosi i na hrvatske državljane koji su 1. dozu primili u nekoj drugoj županiji.

Prema priopćenju Županijskog stožera CZ od ponedjeljka, trenutno je u Ličko-senjskoj županiji 16 aktivnih slučajeva covid infekcije, od kojih je troje na bolničkom liječenju.

U posljednja 24 sata na koronavirus se testiralo 20 osoba. U samoizolaciji su 92 osobe, a policija je prijavila dvije osobe za kršenje te mjere.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ružica Čanić rekla je Hini da je u Ličko-senjskoj županiji epidemiološka situacija dobra, no da bi takva i ostala bitna je procijepljenost.

Javnim pozivima Zavod se obratio građanima s trajnim ili privremenim boravištem u Ličko-senjskoj županiji da se odazovu cijepljenju, pa i turistima, hrvatskim državljanima, koji su se cijepili prvom dozom u nekoj drugoj županiji.

Javni poziv odnosi se na 8., 13., 14. i 15. srpnja u Domu zdravlja u Novalji, svakog četvrtka popodne je cijepljenje u Gospiću i to u Zavodu i u Domu zdravlja, svakog četvrtka u Domu zdravlja u Senju, te u subotu u domovima zdravlja u Otočcu i Korenici.

I Međimurska županija bez novozaraženih

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata, prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se pet osoba pa su u ovom trenutku u županiji ukupno 23 pozitivne osobe na koronavirus

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 18 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan pacijent.

Od početka epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, u Međimurskoj županiji bilježe ukupno 16.087 pozitivnih osoba.

Šibensko-kninska županija: jedna novozaražena osoba, umrla 93-godišnjakinja

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije jedna je nova osoba oboljela od covida-19 dok je 93-godišnjakinja koja se liječila u šibenskoj bolnici od posljedica zaraze umrla, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno je 19 aktivnih slučajeva oboljenja, a u šibenskoj bolnici liječi se šest osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 227 osoba.

U posljednja 24 sata testiran je 21 uzorak na SARS-CoV-2.

U Karlovačkoj županiji zaražena jedna nova osoba

Zaraza koronavirusom u protekla 24 sata potvrđena je jednoj novoj osobi u Karlovačkoj županiji, u Ogulinu, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju još je devet zaraženih pacijenata, od kojih je jedan primljen u posljednja 24 sata.

Pod mjerom samoizolacije je 112 osoba.

U Karlovačkoj županiji ukupno je dosad od covida-19 oboljelo 14.286 osoba, a umrlo je njih 517.

Split: U županiji jedan novooboljeli

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata testirana su 33 uzorka te je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a zaražena je osoba iz Solina, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ukupno se 862 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju u KBC-u Split je devet covid pozitivnih pacijenata, a jedna se osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću splitskog KBC-a tijekom protekla 24 sata nije bilo umrlih od posljedica zaraze.

Brodsko-posavska i Požeško-slavonska županija bez novih slučajeva

Stožeri civilne zaštite Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije u ponedjeljak su izvijestili kako u tim županijama nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na bolničkom liječenju u Brodsko-posavskoj županiji je osam osoba, od kojih dvoje trebaju potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u toj županiji obuhvaćeno je 179 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno se od posljedica zaraze koronavirusom liječe tri osobe, sve su na kućnom liječenju, a mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 48 osoba.

U Zagrebu tri novooboljele osobe

U protekla 24 sata u Zagrebu su, po podatcima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, tri novooboljele osobe od covida-19, a ukupni broj potencijalno oporavljenih, odnosno ozdravljenih, je  68.740, što je 11 više nego u nedjelju.

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar” priopćio je u ponedjeljak i da je u njegovoj Službi za kliničku mikrobiologiju obrađeno 365 uzorka, od kojih je jedan bio pozitivan.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali šest novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 13 osoba. Od šest obrađenih pozitivnih osoba, jedna je za sada negativne epidemiološke anamneze, a jedna je kontakt covid pozitivne osobe. Dvije su osobe tražitelji azila i doputovali su iz Bosne i Hercegovine, a jedna je osoba doputovala iz Meksika. Kod jedne osobe moguće je izlaganje na godišnjem odmoru u Šibensko-kninskoj županiji.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika ni djelatnika, a u karanteni Grada Zagreba su tri osobe.

Tijekom nedjelje, 4, srpnja, u Zagrebu nije bilo cijepljenja, a trenutačno je u gradu 50 aktivnih slučajeva.

U Krapinsko-zagorskoj županiji četvrti dan bez novozaraženih

Četvrti dan zaredom na području Krapinsko-zagorske županije nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno je u županiji osam aktivnih slučajeva zaraze, a u samoizolaciji je 16 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se tri pacijenta pozitivna na SARS CoV-2 koja nisu na respiratoru.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

  1. […] >>>Jedna smrt, devet zaraza: COVID-19 | 5. srpnja | detalji […]

Comments are closed.