PolitikaPreporučeno

Konstantna huškanja – Srbe na Hrvate, Hrvate na Srbe – služe za odvraćanje pažnje: Milanović

Kandidat SDP-a na predsjedničkim izborima u četvrtak je opalio po glavnoj suparnici Kolindi Grabar-Kitarović rekavši da djeluje u “dogovoru s Beogradom i malim čaršijskim nacionalistima, koji su terorizirali ove prostore zadnjih sto godina” te najavio da će nakon izbora normalizirati odnose sa Srbijom.

Milanović je predsjednici uputio i kritiku zbog “potpirivanja” animoziteta povezanih s javnim istupima predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

>>>U cijelosti ponovljeno pismo Predsjednice zastupniku Pupovcu

“Nakon što se odnos Vlade i SDSS-a smirio – eto nje s optužbom da se Pupovac bavi političkim ucjenama,” rekao je. “Vjerojatno u dogovoru s Vučićem ljude huškaju da nema mira. Pupovac je rekao što je rekao, a ona mu prijeti zato što ne može drugačije. Nema svojstava, sadržaja, integriteta osim konstantnog huškanja jednih na druge  – Srbe na Hrvate, Hrvate na Srbe.”

>>>Milanović: HDZ je kartel, ako si uz njih uspjet ćeš, ako nisi, nemaš šanse

Milanović je u osvrtu na recentna prepucavanja između Hrvatske i Srbije rekao da ona služe za odvraćanje pažnje. “Glavno je da se nešto priča. Odgovara i Vučiću i Vulinu, Kitarović, HDZ-u i Plenkoviću. Važni su. Ne priča se o onome o čemu bi se trebalo pričati, a to su ozbiljni državni poslovi”, rekao je prema ciatu Hine.