FunPreporučeno

Larian Studios otvara Baldurova vrata – teaser

Belgijski Larian Studios, tvorci Divinity: Original Sina 2, upravo su potvrdili potencijalno najveću ovogodišnju vijest iz industrije videoigara. Nakon gotovo 20 godina nekoć klinci a danas zreli ili prezreli gameri dobit će priliku za povratak u Baldur i mnogima neponovljiv svijet iza njegovih vrata.

Baldur’s Gate III će gurnuti granice RPG žanra, igračima ponuditi bogatu priču i neusporedivu slobodu u donošenju odluka s visokim ulozima, a sve u pratnji jedinstvenih likova i borbe koja se pamti. Ovo je najveća produkcija Larian Studiosa ikad i bit će igriva u društvu prijatelja ili kao solo avantura,” najavili su iz kompanije na Googlevoj platformi za streaming Stadia.

Ako imate tech teaser možete piknuti u 4K

Ako vam je promaklo, balada o Baldurovim vratima je kultni RPG koji su originalno skucali majstori iz Biowarea. Igra se proslavila jer je među prvima ponudila izrazito bogat virtualni svijet gdje se linearnost uspješno skrivala u nelinearnosti i igračima drugi put u povijesti (nakon originalnog Fallouta) omogućila da iskuse do tada nezamislivu, nikad viđenu, reklo bi se “bezgraničnu slobodu”.

S Baldurom, premijeru su doživjeli brojni danas uobičajeni koncepti. Inovacije poput radikalnih promjena radnje i svijeta ovisno o tome odlučite li se za hod sunčanom ili tamnom stranom ulice, glazbena pratnja po iMUSE receptu, hard core kockanje po strogim Dungeons and Dragons pravilima, detaljno kreiranje likova, knjiga magije kakvu još uvijek kopiraju svi-svuda.., tek su dio vragolija koje su u RPG-u žanru prvi put zaživjele s Baldur’s Gate. Naslov je pritom snažno oslonjen na priču i majstorski odrađene dijaloge, provokativne spletke i političke intrige koje bi posramile i najcrnje hrvatske labudove.