FunPreporučeno

Mladi Francuzi rezervirali nepostojeću ‘Vilu Felipa’ na Hvaru

Odmor iz snova se pretvorio u “ponižavajuće iskustvo” za grupu od 12 prijatelja iz Francuske koji su prevareni prilikom rezerviranja vile na Hvaru.

Parižanka Chloé Melin je za list Le Parisien prepričala kako je zajedno s prijateljima na dva tjedna rezervirala “Vilu Felipa” kroz Booking.com za 6,240 eura da bi 18. kolovoza po dolasku na Hvar otkrili kako bajkovito zdanje ne postoji.

Melin je na objavila fotku oglasa za vilu s pet zvjezdica s bazenom, terasom, dvorišnom kuhinjom, pergolom i vrućom kupelji.

Suočena s kršem i kamenjem, družina je prvo mislila da ima pogrešnu adresu pa se krenula raspitivati kod mještana koji su otkrili da se slična zgoda dogodila i grupi turista u srpnju. Le Parisien navodi da je Booking.com znao za tu prijevaru, ali nije poduzeo nikakve mjere.

Družinu je umjesto vile dočekalo ovo.

Melin kaže da se grupa osjećala “potpuno poniženom”. Odmah su pokušali kontaktirati navodnog vlasnika ali on nije odgovarao na pozive iako je do potvrde uplate komunicirao pisanim porukama. Neugodno je bilo i iskustvo s podrškom Booking.coma, koje je prema navodima 22-godišnjakinje bila spora i preko volje. Tvrtka je na prvi poziv spustila slušalicu, a iz drugog pokušaja ponudila povrat novca u roku od 10 radnih dana ili unajmljivanje alternativnog smještaja u svom trošku.

“I tako smo se našli u Splitu bez smještaja i bez rješenja!”, napiala je njezina frendica Julie koja vjeruje da bi čitavo iskustvo bilo još neugodnije bez Twittera gdje su objave grupe u realnom vremenu izazvale šire zanimanje.

“Nama je izrazito žao zbog teškoća s kojima se suočila ova grupa. Kako to nije iskustvo koje želim za bilo kojeg našeg klijenta mi smo osigurali potpun povrat njihove originalne rezervacije i pokrivamo sve troškove premještaja. Ponudili smo i dodatni iznos u znak dobre volje,” piše u izjavi Booking.coma za Insider u kojoj se navodi kako je “Vila Felipa” uklonjena iz ponude.

Mladi Francuzi su u međuvremenu pronašli drugu vilu, ali je dvoje prijatelja moralo odustati od ljetovanja zbog promijenjenih financijskih uvjeta. “Srećom, vlasnici nove vile su bili prilagodljivi načinima plaćanja,” rekla je Melin.