PreporučenoTech

Model S stigao u Njemačku radi rušenja rekorda koji je prvi električni Porsche postavio na ‘Ringu’

Elon Musk, izvršni direktor i utemeljitelj Tesle, u petak je reagirao na lansiranja Taycana, prvog isključivo električnog modela Porschea, najavom pokušaja rušenje njegova nedavno postavljenog rekorda na stazi Nürburgring.

Porsche je prototip Taycana predstavio u srpnju na “Goodwood festivalu brzine 2019.” gdje je izazvao udivljenje, kako kaže veleposlanik brenda Mark Webber, “educirane publike”.

Tvrtka je u kolovozu zadirkivala izdržljivošću prvog modela kroz 26 uzastopnih ubrzavanja od 0 do 200 km/h s predserijskom inačicom Taycana koja razvija 440 kW (550 KS). Test je pokazao da automobil može više puta zaredom postići brzinu od 0  do 100 km/h za manje od 3 sekunde.

Konačno, Porsche je u kulminaciji pretpremijere 26. kolovoza s Taycanom oborio rekord na stazi Nürburgring-Nordschleife (the Ring) koja slovi kao jedna od najizazovnijih na svijetu.

Porsche je jučer javio i o povećanju udjela u Rimac Automobilima što pokazuje odlučnost za snažan nastup na tržištu kojim suvereno dominira Tesla.

>>>Bugatti Chiron probio čarobnu granicu od 490 km/h: VIDEO

Musk je sve navedeno popratio serijom što podrugljivih što zajedljivih cvrkuta na Twitteru i najavio da će idući tjedan Modelom S oboriti novi rekord na “Ringu”. ArsTechnica javlja da je kompanija Model S prilagođen utrkama u Njemačku dostavila u ponedjeljak. “Model S na Nürburgring idući tjedan,” najavio je u petak Musk na Twitteru.