Politika

Možemo! inauguriralo kampanju, rezimiralo prioritete | EU izbori 2024

Nacionalna izborna kampanja stranke Možemo! za Europski parlament simbolički je u ponedjeljak krenula sa zagrebačkog Glavnog kolodvora gdje su na konferenciji za medije prije putovanja vlakom za Osijek, prioritete programa predstavili vodeći kandidati Gordan Bosanac i Jelena Miloš.

U ovoj kampanji obići ćemo cijelu Hrvatsku, od Dubrovnika do Osijeka, od Čakovca do Pule, s tim da ćemo što više mjesta probati obići vlakom, najavio je Bosanac.

Kao prioritete programa Možemo! za europske izbore izdvojio je Europski zeleni i socijalni plan, s posebnim fokusom na pitanja zaštite radnih mjesta i zelene energetike, te dobar život za sve, odnosno dostupno i besplatno zdravstvo, kao i priuštivo stanovanje.

Zaustavljanje iregularnih migracija

Bosanac je istaknuo i pitanje borbe za javni interes kroz jačanje i zaštitu vladavine prava, te pitanje sigurnosti i solidarnosti kroz jačanje civilne zaštite i zalaganje da Hrvatska dobije sjedište Europske agencije za civilnu zaštitu. Naveo je i borbu za rodnu ravnopravnost i protiv diskriminacije manjina, te zaustavljanje iregularnih migracija.

Rekavši da će im od Zagreba do Osijeka vlakom trebati više od  pet i pol sati, Miloš  je naglasila kako je ulaganje u bolje željeznice i javni prijevoz jedan od prioriteta stranke, za kojeg će se boriti u Europskom parlamentu.

“Ulaganje u modernizaciju, uspostava brzih željezničkih linija u Hrvatskoj te nabava novih vozila za javni prijevoz neodgodivi su. Moramo osigurati dostupan i zeleniji javni prijevoz i bolju prometnu povezanost za sve i u Hrvatskoj”, rekla je.Povezane vijesti

Comment here