Politika

Možemo! na putu u EP | izlazne ankete

Kandidatkinja za Europski parlament stranke Možemo! Jelena Miloš izrazila je u nedjelju zadovoljstvo što Možemo!, prema prvim izlaznim anketama, postaje europarlamentarna stranka.

Treba čekati službene rezultate, ali s obzirom na izlazne ankete svakako smo zadovoljni što Možemo! postaje europarlamentarna stranka, izjavila je Miloš, druga na listi stranke Možemo!.

Prema izlaznoj anketi provedenoj među biračima po izlasku s biračkog mjesta, Možemo! osvaja jedan mandat u Europskom parlamentu.

Kako su najavili, tamo će djelovati unutar Europske zelene stranke te zastupati zeleno-lijeve politike i vrijednosti.

“Žalosna” izlaznost

Miloš ističe da je Možemo! stranka koja je stara tek pet godina te nakon što je došla na vlast u Zagrebu i nakon što je na parlamentarnim izborima udvostručila broj mandata, sada bi mogla postati i europarlamentarna stranka.

“Zadovoljni smo, no ono s čime nikako nismo zadovoljni je mala izlaznost“, dodala je i izrazila žaljenje što birači nisu u većem broju izašli na europske izbore.

Kao prioritete za što će se zalagati u Europskom parlamentu Miloš je izdvojila priuštivo stanovanje, bolji javni prijevoz, investiranje u željeznice, u poljoprivredu i male proizvođače.

“Mi smo stranka koja prije svega stavlja brigu za ljude na prvo mjesto”, naglasila je.

Članovi Možemo! izborne rezultate, koji će biti objavljeni u 23 sata, čekaju u zagrebačkoj pivovari Garden Brewery.Povezane vijesti

Comment here