FunPreporučeno

‘Nad tobom su zubi hidre’: pogledajte spookie najavu za novi horor triler ‘Dugonogi’

Neovisni distributer filmova Neon nudi prvi pogled na horor triler “Longlegs” (hrv. Dugonogi) u kojem glavnu uloge nose Nicolas Cage i Maika Monroe.

Prema službenom sinopsisu potka evolvira oko FBI agentice Lee Harker kojoj je dodijeljen misteriozni neriješeni slučaj serijskih ubojstava.

“Harker otkriva dokaze o okultnom i osobnu vezu s ubojicom kojeg mora zaustaviti prije nego što ponovno udari.”

Kako možete vidjeti najava je za pobornike žanra zgodno jezovita i skriva više nego što otkriva u marketinškoj strategiji koja je naširoko hvaljena na YouTubeu, X-u i drugdje.

Također zanimljivo, Cage čiji je Saturn films sudjelovao u produkciji, uočljivo izostaje iz kompozicije, pa se njegovo sumanuto lice iskri u samo jednoj sekundi.

“Dugonogi” stiže u režiji i scenariju Oza Perkinsa iz znamenite glumačke i redateljske loze. Njegov je otac, Anthony, u filmsku antologiju upisan kao legendarni lunatik Norman Bates, odnosno Hitchcockov “Psycho”.

Oz je najznamenitiji po filmu Marica i Ivica (engl. Gretel & Hansel) iz 2020. godine.

Trivia

U dozi trivije, Neon je foršpan objavio uz samo jednu popratni pitch: “Nad tobom su zubi hidre”.

Riječ je o stihu iz pjesme Bang a Gong (Get It on) legendarnog Tyrannosaurusa rexa, Marc Bolana, čija je izgledna muza film “Jason and the Argonauts” iz 1964. godine u kojima se protagonist bori protiv naoružanih kostura izniklih iz grabancijaškog okultizma i zuba mitske zmijske beštije s devet glava.

Bitka je znamenita jer je Columbia pictures na tada top notch stop motion animaciju potrošio gomilu dolara i četiri i pol mjeseca.

Neon je kino premijeru “Dugonogog” najavio za 12. srpnja.Novi filmovi 2024.

Comment here