PreporučenoTech

Najavljena snažnija integracija inteligentnih iskustava Microsofta i Samsungovih moćnih uređaja  

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.

“Vjerujemo da je mobilna industrija na vrhuncu transformacije, u kojoj pojedinačni uređaji daju put neprekidnim, povezanim iskustvima, gdje se god korisnici nalazili. Suradnje poput ove s Microsoftom od velike su važnosti u stvaranju nove generacije mobilnih iskustava. Kako nove tehnologije poput 5G mreže postaju stvarnost, naše će partnerstvo igrati važnu ulogu u pomaganju korisnicima da žive fluidnije i fleksibilnije živote,” rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor odjela za IT i mobilne komunikacije, Samsung Electronics.

>>>Microsoft investira milijardu dolara u OpenAI, razvoj ‘generalne umjetne inteligencije’

“Microsoft i Samsung dijele dugu povijest inovacija i suradnje, a širenje partnerstva označava sljedeću fazu naše ambicije, a to je pomoći korisnicima da budu produktivniji na bilo kojem uređaju gdje god se nalazili. Kombinacija naših inteligentnih iskustava sa Samsungovim moćnim i novim uređajima to postaje stvarnost,” rekla je Satya Nadella, izvršna direktorica Microsofta.

Tehnološki lideri zajedno rade na pokretanju novih proizvoda, usluga i integracija radi kontinuiranijeg povezivanja na uređajima i platformama.

Produktivnost na svim uređajima

Korisnici provode svakodnevni život na više različitih uređaja te je potreba za boljim i lakšim povezivanjem jasna. Današnje iskustvo rada na različitim uređajima može biti fragmentirano – korisnici na PC-u moraju prekinuti protok da bi pogledali svoj telefon, otvorili aplikaciju za slanje slika, videozapisa ili datoteka na svoje računalo. Umjesto toga, korisnici žele svijet u kojem se njihov sadržaj automatski sinkronizira – da mogu pokrenuti projekt na jednom mjestu na jednom uređaju i preuzeti ga na drugom, bez ometanja.

Budući da korisnici mobilnih uređaja čine veći, potražnja za kontinuiranom povezanošću samo će se povećavati. Prema istraživanjima analitičke tvrtki CCS Insight, 42% zaposlenih provodi više od tri sata dnevno radeći na mobilnom uređaju. Partnerstvo između Samsunga i Microsofta omogućava korisnicima da imaju jedinstveno iskustvo na više uređaja, gdje god se nalazili.

>>>Samsung predstavio silovit, bezobzirno snažan Galaxy Note10

Samsung i Microsoft također premoštavaju jaz između mobilnosti i performansi s novim Samsung Galaxy Book S, koji nudi povezano rješenje koje doživljaj pametnog telefona donosi prijenosniku. Galaxy Book S ima ugrađenu LTE mogućnost povezivanja, dugi vijek trajanja baterije i ultra tanki, lagani dizajn kako bi omogućio novi doživljaj mobilnog računalstva.

Dugo i uspješno partnerstvo

Samsung i Microsoft imaju dugogodišnje partnerstvo usredotočeno na stvaranje produktivnijeg i snažnijeg iskustva. Počevši od Galaxy Note10, Microsoftova najpopularnija rješenja za produktivnost pametnih telefona bit će integrirana u Galaxy proizvode i usluge:

  • Poboljšano Outlook iskustvo: Kao preferirano rješenje za mobilnu e-poštu i kalendar na više od 100 milijuna uređaja, Outlook pomaže korisnicima da se povežu i lakše organiziraju. Outlook objedinjuje e-poštu, kalendar, kontakte i datoteke, sve u jednoj aplikaciji kako bi korisnici uštedili vrijeme i usredotočili se na ono što im je važno. Galaxy Note10 sadrži optimiziranu i integriranu aplikaciju Outlook koja poboljšava rad i osobnu komunikaciju, kao i upravljanje vremenom. Poboljšana S Pen olovka s Galaxy Note10 korisnicima omogućuje kratki pregled prilikom zadržavanja preko e-pošte, kalendara i kontakata.
  • OneDrive Cloud Storage: Od ove jeseni Samsung galerija može se automatski sinkronizirati s Microsoft OneDrive uslugama pa korisnici mogu pristupiti fotografijama i videozapisima sa svojih uređaja, bez brige o tome jesu li napravili sigurnosne kopije.
  • Jednostavan prijenos sadržaja s pametnog telefona na računalo: Veza na Windows ugrađena je u brzo sučelje Galaxy Note10 uređaja, što omogućuje jednostavno slanje poruka, upravljanje obavijestima, sinkroniziranje fotografija i pregled sadržaja pametnog telefona na računalu. Ove usluge omogućuju vezu s bilo kojim Windows 10 računalom, štedeći korisnicima vrijeme i olakšavajući im prijenos sadržaja između Galaxy Note10 uređaja  i osobnog računala.

Vrhunska produktivnost vodeća je industriji

Samsung i Microsoft udružili su snage te zahvaljujući Galaxy Note10 uređaju poslovnim korisnicima omogućili još veću produktivnost, bolji pristup radnom prostoru, kao i potpuni paket Office aplikacija.

Suradnja s industrijskim liderima

Samsung vjeruje da će otvoreni i suradnički pristup postaviti novi standard za inovacije koje daju prednost kvaliteti, sigurnosti i korisničkom iskustvu. Ovaj pristup je presudan u rješavanju tehnoloških prepreka i stvaranju prilika za korisnike, što je Samsung i pokazao kroz dugu povijest suradnje s drugim industrijskim liderima. S napretkom tehnologije i porastom brzine, Samsung i Microsoft zajedno će uvesti nove tehnologije i isporučiti inovacije koje će transformirati način rada korisnika, čime ovo partnerstvo postaje još važnije.

Za više informacija posjetite news.samsung.com/galaxy ili www.samsungmobilepress.com.

(SAMSUNG/MPR)