PreporučenoTech

Nenad Bakić: Zašto nitko ne piše o katastrofalno nezdravom zraku u Zagrebu?

Aktivistički poduzetnik i investitor Nenad Bakić u posljednjim danima na društvenom mikroblogu X bilježi poraznu kakvoću zraka u glavnog gradu Hrvatske i propituje zašto neuobičajeno nezdrava atmosfera nije zastupljenija u medijima.

Bakić je “uzbunu” podigao 27. siječnja kada je uočio i poraznu kvalitetu zraka u Puli. Tadašnja karta, izgledno preuzeta sa stranice IQAir, bilježi generalno lošu atmosferu na širem području zapadnog Balkana, dijelovima Slovenije i na sjeveru Italije.

Kakvoća zraka potom se pogoršala 29. siječnja.

“Dobro jutro i ostanite doma ako možete… Ovo se već jako primiče razini od 200, pogledajmo SLUŽBENE preporuke u SAD. Pitanje je zašto naše javno zdravstvo šuti o ovome?” zabilježio je i upitao Bakić čija objava uključuje relevantnu ljestvicu i njezina tumačenja.

Kroničar je potom ponudio i uvid u “katastrofalne” podatke koje je zabilježio tijekom vožnje Zagrebom.

Dan poslije uočio je neuobičajeno veliku oscilaciju u kvaliteti zraka u Novom Zagrebu u poredbi sa šumovitim Maksimirom.

“Zna li netko zašto je zagađenje u Novom Zagrebu zadnjih 48 sati toliko veće nego u Maksimiru?” upitao je.

Bakić je kronologiju nastavio i danas.

Kvaliteta zraka u Zagrebu lošija nego u Kalkuti (Kolkata) u Indiji‼️ Trenutne preporuke zavoda Andrija Štampar za Novi Zagreb (Dugave): “Izuzetno loše! Smanjite fizičku aktivnost na otvorenom!’

Slično je po cijelom gradu.

Zašto ovo nije u svim medijima glavna vijest?” upitao je.


Kvaliteta zraka

Comment here