Biznis i ekonomijaPreporučeno

Nestašicom vozača pogođena Britanija mobilizirala vojsku

Britanija je u srijedu mobilizirala vojnike i naredila im da sjednu za volane kamiona cisterni kako bi nakon gotovo jednotjednih nestašica osigurala opskrbu motornim gorivima.

Nacija od prošloga vikenda svjedoči “paničnoj kupnji” koja je dodatno napela deficitom vozača opasno nategnute opskrbne lance.

>>>Tučnjava, posvemašnja nestašica goriva u velikim gradovima Engleske | VIDEO

Ministar za biznis Kwasi Kwarteng kaže da će u sljedećih nekoliko dana s vožnjom cisterni započeti 150 vojnika, civili bi vladinu rezervnu flotu od oko 80 vozila trebali aktivirati danas.

“Posljednjih nekoliko dana bilo je teško, vidjeli smo velike redove. Ali mislim da se situacija stabilizira, mi benzin isporučujemo u predvorja. Mislim da ćemo vidjeti izlaz iz ovoga” rekao je prema citatu Reutersa.

Ministar nije mogao garantirati da će božićni i novogodišnji blagdani proći bez problema. “Ne garantiram ništa. Sve što kažem je, mislim da se situacija stabilizira.”

>>>Očajni britanski proizvođači hrane regrutiraju zatvorenike

Reuters bilježi da su se redovi pred postajama za gorivo u Londonu i okolici u srijedu počeli formirati već u jutarnjoj špici, uključujući M25 autoput koji kruži oko glavnog grada.

>>>Građanski sukobi, nestašica i neredi u najgorem scenariju britanske vlade: Operacija Yellowhammer

Dionici u industriji kažu da u transportu nedostaje oko 100,000 vozača velikih teretnih vozila (više).

Pratite nas na Google vijestima