Biznis i ekonomijaPreporučeno

Nikad veća potražnja za luksuznim mlažnjacima

Pandemija na izdisaju u posljednjim mjesecima izaziva masovnu potražnju, prpošnu inflaciju i velebno remećenje opskrbnih lanaca širom svijeta.

Reuters bilježi da je trend uočljiv i u luksuznom prijevozu avionima u kojem su trenutno i imućni suočeni s poteškoćama u rezervaciji ili otkazivanjem letova.

>>>Croatia Airlines u prvom semestru 2021. zabilježio gubitak od 147,4 milijuna kuna

Iako inkomodacija za poslovnu elitu, situacija je El Dorado za proizvođače premium korporativnih aviona za do 19 putnika.

Potražnja za luksuznim mlažnjacima ove se godine vinula na razine iznad pretpandemijske 2019. godine, pojedini iznajmljivači i operateri prisiljeni su odbijati klijente, a sve ususret uvijek živahnim božićnim i novogodišnjim praznicima.

Kako bi zaštitio uslugu, NetJets Inc nedavno je obustavio prodaju jet kartica koje korisnicima omogućuju da unaprijed plaćaju blokove sati letenja. Ta najveća kompanija za premium čarter najavljuje da će do 2020. godine u investiciji vrijednoj oko 2.5 milijardi dolara nabaviti još 100 novih mlažnjaka.

>>>Hrvatski ETF Airways započeo poslovanje, nakon 30 godina preuzeo prvi Boeing 737-800 u regiji

“Veliki broj letova napreže infrastrukturu zračnog prometa na načine kakve nismo vidjeli godinama,” rekli su iz tvrtke.

Potražnja letova “trenutno premašuje sve ostale vrhunce” u svojih 57 godina, s prosjekom od oko 500 letova dnevno u odnosu na manje od 400 dnevno u 2019. godini, navodi se u priopćenju.

Pratite nas na Google vijestima