Politika

Novi nasumični napad u njujorškoj podzemnoj željeznici | ritam zločina

Američki mediji javljaju o novom nasumičnom napadu u njujorškoj podzemnoj željeznici u kojom je u nedjelju ujutro ubijen 48-godišnji muškarac.

Neidentificirani ubojica iz kompozicije je pobjegao na postaji u Manhattanu i još uvijek je na slobodi, rekao je na brifingu za medije šef gradske policije Kenneth Corey.

“Preliminarna istraga otkriva da je osumnjičeni hodao naprijed-natrag u istom vagonu i, bez provokacije, izvukao pištolj i zapucao u žrtvu iz neposredne blizine dok je vlak prelazio most na Manhattanu,” izvijestio je Corey opisujući počinitelja kao korpulentnog “tamnoputnog” muškarca s bradom odjevenog u trenirku i majicu s kapuljačom.

https://www.youtube.com/watch?v=U7iA_H9wexI

Policija je rekla kako nema indicija da su se ubojica i žrtva poznavali ili da je ubojstvu prethodila ikakva interakcija. Zločin je, naizgled, totalno nasumičan.

Žrtva, čiji je identitet uskraćen javnosti, mrtvom je proglašena u Bolnici Bellvue.

New York City generalno bilježi porast nasilja, uključujući recentnu seriju nasumičnih napada u sustavu podzemne željeznice.

>>>Pet ranjenih, pucnjava u podzemnoj željeznici zločinima uzdrmanog New Yorka | VIDEO

Građane su osobito potresli slučajevi guranja putnika pod vlak, uključujući kamerama zabilježen incident u kojem je žena azijskog porijekla skončala pod tračnicama.

Tu je i recentni zločin od 12. travnja, kada je muškarac u vlaku aktivirao dvije dimne bombe i vagon zasuo mecima ranjavajući više od 20 ljudi. Počinitelj, 62-godišnji Frank James čeka suđenje.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima