PolitikaPreporučeno

Orešković: gafove na stranu, Grabar-Kitarović kontinuirano pljuje po vladavini prava 

Dalija Orešković; Foto: Hina multimedija/YouTube

Nezavisna kandidatkinja za predsjednicu Republike Dalija Orešković u nedjelju je nakon objave privremenih neslužbenih rezultata izbora najavila da će tijekom sljedećih dana odlučiti hoće li pozvati svoje birače kako glasati u drugom krugu.

“Što se tiče toga hoću li pozvati svoje birače kako glasati u drugom krugu i na koji način ću pozvati, to ćemo prespavati i za to će biti vremena tijekom sljedećih dana”, izjavila je Dalija Orešković Hini u svom izbornom stožeru u svom stanu i uredu gdje je u društvu obitelji, rodbine, prijatelja i suradnika čekala rezultate predsjedničkih izbora.

>>>Dalija Orešković predala potpise u maniri Pepeljuge

Rekla je da je njezino mišljenje o predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović koja je sa Zoranom Milanovićem ušla u drugi izborni krug, isto kao što je bilo i ranije.

“S tim rezultatom ja mogu dalje graditi političku opciju koja ima jasan cilj, jasnu viziju, konkretan program i plan,”

Dalija Orešković

“S dolaskom Kolinde Grabar-Kitarović Hrvatska je počela kliziti u jednu provaliju, ona je izravno djelovala na potkopavanje nezavisnih institucija i to je ono što je zapravo glavno obilježje njezinog mandata”, ocijenila je Orešković.

Gafove ćemo, dodala je, staviti po strani koliko god oni bili veliki, ali njezino razarajuće djelovanje je bilo upravo ono što je meni kao pravnici, kao odvjetnici, a sada i kao političarki sveto. To su vladavina prava, pravosuđe, jednakost pred zakonom, poštivanje ustavnih vrednota i zakona. “Ja smatram da je Kolinda Grabar-Kitarović po tome kontinuirano pljuvala”, rekla je.

>>>Dalija Orešković: postojeće političke opcije ljevice nemaju snagu za rušenje vlasti HDZ-a

Osvrćući se na svoj rezultat od 2,89 posto rekla je da je to rezultat koji je manje-više u skladu s anketama i za nju je to solidan rezultat koji pokazuje da ima solidan broj birača koji su dobro prepoznali što ona na političkoj sceni predstavlja.

“S tim rezultatom ja mogu dalje graditi političku opciju koja ima jasan cilj, jasnu viziju, konkretan program i plan”, kaže Orešković.

Rekla je da je u jednom dijelu programa koji je potreban za predstojeće parlamentarne izbore ona već sada spremna, a to je uspostava pravnog okvira kojim se zapravo mijenja sustav upravljanja i organizacija države, od vrha do dna.

>>>Kolektivna ostavka ostavila Daliju Orešković bez predsjedništva Starta

“Taj program je potrebno nadopuniti s gospodarskim sadržajem. Želim predstaviti jednu modernu, progresivnu građansku opciju i izlazak na parlamentarne izbore ovisi o tome hoću li pronaći potreban broj istomišljenika i suradnika koji se oko društvenih prioriteta i načina njihovog rješavanja slažu”, poručila je Orešković.