FunPreporučeno

Pesica lutalica ‘Serenity’ zagrljajem zagrijala i spasila pet mačića

Kuju lutalicu s imenom “Serenity” (engl. spokoj) proganja ljubav ljudi širom Kanade nakon što se proširila vijest o njezinoj nesebičnoj skrbi za mačiće u Chatham-Kentu na jugozapadu Ontarija.

Lokalno sklonište za odbačene ljubimce i divlje životinje (P.A.W.) na Facebooku je 16. studenog objavilo fotografije ponosne pesice i 5 majušnih mačića uz potpis “naša ljupka lutalica svoje ‘bebe’ noćas čuva u skloništu!”.

Prema kontekstu ponuđenom u odvojenoj objavi, Serenity je uočena pored ceste, zamotana oko mačića u nastojanju da ih zagrije što je uočio jedan o prolaznika i sklonište pozvao u pomoć. Zaposlenica P.A.W. je u telefonskom razgovoru za CTVNews.ca rekla da su mačići bili stari oko pet tjedana te su udomljeni kod privremene obitelji dok se ne oporave i stasaju za stalno zbrinjavanje.

>>>Upoznajte šest hrvatskih junaka i junakinja koji ne traže ali zaslužuju priznanja

Dvogodišnja Serenity je pak, zahvaljujući svojim materinskim instinktima i dobroti, zasuta ponudama za posvajanje iako u opisu za potencijalne udomitelje piše da ima “energiju nestašnog djeteta”, puno skače i da bi mogla “naučiti pojedine manire”.