FunPreporučeno

Peti nastavak Indiane Jonesa stiže u srpnju 2022. | Disney

Disney je na virtualnoj prezentaciji za investitore najavio more novog sadržaja uključujući još jednu potvrdu da će 78-godišnji Harrison Ford peti i konačni put odigrati ulogu najpoznatijeg arheologa svih vremena, Indiane Jonesa.

>>>Tom Selleck kao Indiana Jones: deepfejk video

Vijest se sakrila u baraži objava na Twitteru gdje je Disney, gotovo uzgred, otkrio da je film u pred-produkciji. Za režiju je zadužen James Mangold (Ford v Ferrari), a premijera je ciljana za srpanj 2022. godine, godinu kasnije od najava iz veljače.

Disney, koji je Lucasfilm kupio u listopadu 2012., godinama potpiruje očekivanja o nastavku pustolovina doktora Jonesa. Kompanija je nakon preuzimanja prava rekla da će se produkcija otegnuti “dvije, tri godine. Peti nastavak je prvi put ozbiljno najavljen u 2016., s ciljem praizvedbe 19. srpnja 2019., ali je i taj rok probijen uslijed prepirki oko scenarija koji je na doradu posljednji put poslan u svibnju prošle godine.

>>>Indiana Jones 5 je nastavak a ne reboot: Kathleen Kennedy

Holivudska producentica Kathleen Kennedy u veljači je natuknula da on napokon sazrijeva. “Harrison Ford će biti uključen (…) to nije reboot. To je nastavak,” rekla je i dodala da Ford “jedva čeka” početak snimanja, što ne čudi jer se George Lucas s idejom o petom filmu zabavlja od davne 2008. godine.