Politika

Polović računa na glasove politikom razočaranih Karlovčana

Draženka Polović i Ivana Kekin; Foto: HINA/Mladen VOLARIĆ

Na predstavljanju liste zeleno-lijeve koalicije za Gradsko vijeće Karlovca nositeljica liste i kandidatkinja za gradonačelnicu Draženka Polović pozvala je u subotu birače da biraju listu pod rednim brojem šest jer su na njoj kandidati koji pokazuju da politika može biti častan posao.

>>>Kandidat za gradonačelnika Petračić: ubit ćemo nepotizam, Karlovac pretvoriti u grad poduzetnika

“Birači u Karlovcu imaju alternativu, imaju izbor jer politika je častan posao i može gradu donijeti promjene”, rekla je Polović. Posebno se obratila onima koji na izbore inače ne izlaze, koji su izrazito sumnjičavi prema politici i smatraju da se ništa neće promijeniti izašli na izbore ili ne.

Bazen birača

“Smatramo da je to bazen birača koje platforma Možemo!, Nova ljevica i Orah može zainteresirati za svoje ideje, jer nitko više ne dvoji da se klimatske promjene događaju, da nema alternative zelenoj politici i s tim se moramo suočiti”.

Polović kaže kako računaju i na glasove mladih birača kako se ne bi ponovilo da u gradu na lokalne izbore izađe pet tisuća manje ljudi nego na nacionalne izbore.

>>>Možemo! i Nova ljevica predstavili kandidatkinju za karlovačku gradonačelnicu Draženku Polović

Predsjednik karlovačke Nove ljevice i drugi na listi Dimitrije Birač rekao je da je njihova lista “spoj mladosti i iskustva, ambicioznosti i marljivosti i opet naivnosti da politika nije samo ono zbog čega se ljudima gadi”.

>>>Karlovac: Europska zelena stranka poduprla ‘progresivnu’ kandidatkinju Polović

“Zapravo sam sretan što sam dio ove progresivne i optimistične priče i nadam se da će samo rasti i razvijati se”, zaključio je Birač.

>>>Malović izrazila žaljenje zbog izostanka ‘svjetonazorski srodnog’ Možemo! u karlovačkoj oporbi

Polović je ujedno i kandidatkinja za gradonačelnicu Karlovca, a Birač kandidat za njenu zamjenicu.