PolitikaPreporučeno

Predsjednica govori za sebe: top predizborne izjave Grabar-Kitarović u izboru Grabancijaša

Kolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović; Foto: Ured Predsjednice

“Ja sam u svojoj domovini od rođenja i bila sam u najtežim vremenima, početkom 90-ih. Neke treba pitati gdje si bio kad je grmjelo – neki su tamburali po Americi dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci svojim oružanim snagama.”

Grabar-Kitarović: ja sam u svojoj domovini bila u najteža vremena dok je Škoro tamburao po Americi

“Pitaju me danas jesam li ispunila obećanja. Uglavnom jesam. Smanjila sam proračun na Pantovčaku. Ostvarili smo neke stavke više nego sto posto.”

Grabar-Kitarović: dabogda svi hrvatski političari bili korumpirani kao ja – VIDEO

“Ovako srdačan doček nisam očekivala, moram zahvaliti svima koji su došli, što znači da se veselimo izborima 22. prosinca i pozivam sve da izađu i da biramo kontinuitet rasta i razvoja jer to se najbolje vidi ovdje u Benkovcu, koji se obnavlja europskim fondovima.”

Srdačan doček Grabar-Kitarović, ‘malo morgen!’ Kalmete u Benkovcu

bonus link

“Odrasla sam u težačkom kraju i moj izbor bio je HDZ od uspostavljanja stranke. Ne zato jer sam razmišljala o političkoj karijeri, jer da sam o tome razmišljala, učlanila bih se u Savez komunista ili kako se to zvalo (….) već sam se učlanila u HDZ jer sam u dr. Tuđmanu vidjela čovjeka koji ima viziju i strategiju okupljanja svih ljudi koji žele slobodnu Hrvatsku.”

Sakralna kandidatkinja Grabar-Kitarović u Zadru govorila o grijehu propusta: VIDEO

“Umjesto da sam sa svojih šest jezika koje znam radila za UNPROFOR za tisuću maraka, zarađivala sam ravno 90 maraka mjesečno u Ministarstvu obrazovanja i tehnologije, prešla u Ministarstvo vanjskih poslova za 200 maraka i skupa smo se borili za priznanje. Pogledajte danas Kosovo i vidjet ćete koliko je to teško. Neka nitko ne minorizira ulogu svih nas koji smo ovdje radili.”

Grabar-Kitarović se prisjetila svoje crkavice, žrtve i borbe za priznanje Hrvatske: VIDEO

“Kasnije smo uveli Hrvatsku u članstvo Europske unije i NATO-a, a ja imam ogroman zadatak nastaviti taj posao, ne samo prosperitet svih nas, već i ugled Hrvatske u svijetu koji gradimo posljednjih godina,”

(…)

“Ja sam osoba koja će promicati hrvatske nacionalne interese prije svega, koja će promicati naše vrijednosti ovdje i u svijetu, koja Hrvatsku nikada neće zvati malom, koja će sudjelovati u rješavanju ključnih društvenih problema kao što sam pokazala i dosada.”

Grabar-Kitarović u Loboru: kada sam preuzela dužnost predsjednice, Hrvatska je bila na koljenima

“Prozivaju me zbog sučeljavanja, a ja se ne bojim ničega, ni istarskog goveda, ni konja, niti boksača, kao što sam pokazala srušivši Stipu Miočića,”

(…)

“Da sam njihov birač rekla bih im – što ti pada na pamet, uz tolike ljude kojima treba socijalna pomoć, hrana, mirovinsko, zdravstveno, ti ideš napadati predsjednicu ili bilo koga samo da bi ispao da si rekao nešto što će se prenijeti u medijima. I dragi mediji, to je i vama poruka,”

Grabar-Kitarović: rekla bi im, što ti pada na pamet (…) ti ideš napadati predsjednicu

“Čekajte, pa nisam ja tamo nekakva Kolinda i ne znam što, ja sam predsjednica Republike Hrvatske i moja je dužnost pokazati gdje je mjesto mojem narodu i mojoj  državi, a to je u prvim redovima,”

Grabar-Kitarović u Karlovcu: nisam ja tamo neka Kolinda, ja sam predsjednica – VIDEO

“Napravila sam i cijeli program o demografiji i demografskim promjenama, moje Gospodarsko vijeće dalo je niz prijedloga i mjera koji su već prihvaćeni u Hrvatskoj za bolji život, zalažem se svom silom za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini i za njihovu konstitutivnu jednakopravnost,”

Grabar-Kitarović podcrtala svoja postignuća: BONUS VIDEO

“Pitanje onečišćenja zraka sam riješila u razgovoru s predsjednikom Putinom i svim ostalim dionicima,”

Grabar-Kitarović: očistila sam zrak u Slavonskom Brodu, odmakla Hrvatsku od ‘regiona’

“Tvrdim da se to može, jer već imam dogovore s nekim državama, da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku, da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju osam tisuća eura. Zamislite što to znači za naše mlade,”

Grabar-Kitarović već ima ‘get-rich’ shemu za mlade – radiš na netu a plaća 8 tisuća eura

bonus link

“Ali, morate znati da ja nisam Kolinda Grabar Kitarović, nego vaša predsjednica i da ne dopuštam da me se gura u zadnji red. Toliko sam se ponosila i dalje se ponosim crveno-bijelim kvadratićima. Kažu da sramotim Hrvatsku diljem svijeta, zato što se ponosim što sam iz Hrvatske… Zemlja ne ovisi o geografskom prostoru i broju stanovnika, nego ovisi o srcu koje ima i ambicijama koje njeguje,”

Grabar-Kitarović: ja sam prije pet godina prionula na rad, pa je danas Hrvatska bolja

“Mislim da je narod doista pametan u tom smislu da prepozna programe, da prepozna tko ih zastupa, odnosno tko je s njima i među njima. Trebali bi prestati razgovarati o ideološkim pitanjima, pogotovo onima koja dijele narod,”

Grabar-Kitarović: mislim da je narod dosta pametan, trebali bi prestati s ideološkim pitanjima