Biznis i ekonomija

Predsjednik Milanović poželio promet od dvije milijarde kuna | 110. obljetnica Kraša

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je u utorak tvrtku KRAŠ prehrambena industrija d.d. u prigodi 110. obljetnice tvrtke. Posjet najdugovječnijoj hrvatskoj tvornici slatkiša predsjednik Milanović započeo je sastankom sa članovima Uprave i Nadzornog odbora tvrtke KRAŠ prehrambena industrija d.d.

Na sastanku su predsjednik Uprave tvrtke KRAŠ prehrambena industrija d.d. Slavko Ledić, članovi Uprave Damir Bulić i Davor Bošnjaković, predsjednik Nadzornog odbora Zoran Parać, članica Nadzornog odbora Nevena Pivac te voditelj Ureda Uprave Goran Lovrek upoznali predsjednika Milanovića s poslovnim rezultatima i planovima razvoja tvrtke, koja zauzima važno mjesto u gospodarstvu Hrvatske. Danas je Kraš suvremena kompanija koja se uspješno prilagođava izazovima i zahtjevima tržišta, a svoje poslovanje temelji na najvišim standardima kvalitete, bogatstvu asortimana, prepoznatljivim brendovima i stoljetnoj tradiciji, istaknuli su predstavnici KRAŠ-a na sastanku.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

Visoka ambicija

Nakon obilaska proizvodnog pogona tvornice predsjednik Milanović rekao je kako tvrtki Kraš želi da ima promet dvije milijarde kuna, a ne milijardu. “To je ambicija koja se meni čini visokom, ali realnom. Tvrtka je imala vrlo jaku tržišnu poziciju i drži je. Međutim, treba ići naprijed. Kao i Podravka, to su firme za koje navijam jer mislim da su nužne”, odgovorio je predsjednik Milanović na pitanje novinara što misli o uspjehu tvornice.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

Na pitanje je li bitno tko je vlasnik predsjednik Milanović rekao je kako to uvijek ima nekog utjecaja, ali da je tvrtka “očito očuvana, ali može više. Postoje i drugi proizvođači u konditorskoj industriji i zato tu moram stati”, rekao je Predsjednik.

>>>Hanfa odobrila preuzimanje Kraša, Pivac ponudio 430 kuna po dionici   

Uz predsjednika Milanovića bili su pročelnik Kabineta Predsjednika Bartol Šimunić, posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić i pomoćnica savjetnika Predsjednika za ekonomiju Martina Ciglević.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

Glasnogovornik Nikola Jelić