PolitikaPreporučeno

Predstavljena Desna liga: želimo ‘potpuno ukidanje poreza na dohodak, drastično smanjenje rashoda’

U srijedu je u Hotelu Esplanade potpisan koalicijski sporazum i predstavljena politička platforma Desna liga koju čine političke stranke Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove.

Sporazum su potpisali predsjednici stranaka Bruna Esih (Neovisni za Hrvatsku), Karlo Starčević (Hrvatska stranka prava), Frano Čirko (Generacija obnove).

>>>Esih i Bay o migracijama na granici s BiH: ovdje se radi o društvenom inženjeringu

Starčević je tijekom predstavljanja suradnje izrazio nadu da će birači prepoznati karakter i “životni stil” platforme, dok je Esih podsjetila na “ožiljak” koji su ostavili prošlogodišnji izbori za Europski parlament kad se lista Neovisnih za Hrvatsku i Hrvatske stranke prava našla blizu, ali ispod praga od 5%.

>>>VIDEO: Esih, NHR-HSP ‘ohrabrili ponižene, obeshrabrene i ušutkane’ u dupkom punoj dvorani Westina

Ona je povukla paralelu s Mostom koji je tada također doživio neuspjeh iako je financijski puno moćniji te se požalila na zastupljenost i način prezentacije u medijima.

Podsjetimo, među listama kojima je mandat u Europskom parlamentu pobjegao za nekoliko tisuća glasova lani su se našli Most s osvojenih 4,67 posto, lista Marijane Petir koja je dobila 4,42 posto glasova te lista Neovisnih za Hrvatsku i Hrvatske stranke prava s 4,36 posto glasova.

>>>VIDEO: Most u tišini sluša rezultate izlaznih anketa

O smjeru i programu Desne lige na predstavljanju je ponajviše rekao Čirko.

“Ključna stvar koja nas razlikuje od ostatka političke scene, a pogotovo one nominalno desne, jesu naša čvrsta politička načela te jasni, konkretni i dosljedni politički stavovi. Za nas, porezno rasterećenje rada i reforma javne uprave, o kojima svi govore, nije samo demagoška fraza koja može značiti sve i svašta, ali i ništa. Za nas to znači potpuno ukidanje poreza na dohodak i ostalih nepotrebnih nameta, ali i drastično smanjenje rashodovne strane državnog proračuna kroz prebacivanje svog viška radne snage iz državnog u privatni sektor te okrupnjavanje općina, gradova i županija na minimalan potreban broj,” rekao je.

Comments (1)

  1. […] >>>Predstavljena Desna liga: želimo ‘potpuno ukidanje poreza na dohodak, drastično sman… […]

Comments are closed.