Biznis i ekonomijaPreporučeno

Puljak: procjepljivanje se ne smije provoditi ucjenjivačkim politikama

Marijana Puljak; Foto: Pametno

Strana Centar u petak je ocijenila da najava premjera Andreja Plenkovića o uvjetovanju pomoći poduzetnicima i biznisima cijepljenjem “izravno diskriminira određenu skupinu građana”.

“Protivimo se najavi predsjednika Vlade da će potpore za poduzetnike biti dostupne samo cijepljenima. Potezi koji dodatno produbljuju podjelu građana Hrvatske na javni i privatni sektor štetni su i nepravedni,” rekla je saborska zastupnica Centra Marijana Puljak zatraživši da se definiraju konkretni i pravedni kriteriji, jednako primjenjivi na sve dionike.

Iako Centar, naglasila je, podržava procjepljivanje populacije, ona se nipošto ne smije provoditi ucjenjivačkim politikama.

>>>Plenković najavio kraj horizontalnih mjera, uvjetovanje potpora cijepljenjem

“Ako se uvodi određeno pravilo, onda treba vrijediti jednako za sve pa i za javni sektor. Ako bi ovakav kriterij primijenili na javni sektor, nijedan službenik javne uprave ne bi trebao dobiti plaću dok se ne cijepi jer se i njihovi osobni dohotci isplaćuju iz proračuna. Osim toga, kada bi se privatni poduzetnici mogli zadužiti kao što to mogu država i javna poduzeća, nikome od njih niti ne bi bile potrebne subvencije,” rekla je Puljak.

>>>Božinović: put je jasan, to je cijepljenje

“Bez potpora, velik broj poduzetnika koji su nekako uspjeli preživjeti krizu, bit će prisiljen staviti ključ u bravu. Zato pozivamo predsjednika Vlade da definira konkretne i pravedne kriterije,  jednako primjenjive na sve te da odustane od stihijskog donošenja odluka kojima izravno diskriminira određenu skupinu građana. To su u ovom slučaju poduzetnici, a upravo oni predstavljaju ključni element ekonomskog rasta i razvoja gospodarstva,” izjavila je zastupnica prema priopćenju Centra.

Comments (1)

  1. […] >>>Puljak: procjepljivanje se ne smije provoditi ucjenjivačkim politikama […]

Comments are closed.