Politika

Ressler: HDZ u kampanji želi nastupati konkretno i afirmativno

Nositelj kandidacijske liste HDZ-a za europske izbore Karlo Ressler istaknuo je u četvrtak na konferenciji za novinstvo u Rijeci da HDZ u ovoj izbornoj kampanji želi nastupati afirmativno, govoriti o konkretnim činjenicama vezanim uz mogućnosti razvoja uz korištenje europskih fondova, kao što su izgradnja cestovne, željezničke i lučke infrastrukture na području Rijeke i Primorsko-goranske županije.

U protekle dvije i pol godine, u vrijeme Vlade premijera Andreja Plenkovića, učinjeni su veliki pomaci na ovom polju, tako da je znatno povećana razina povlačenja novaca iz europskih fondova, naveo je Ressler. No, istaknuo je, još su bitniji konkretni projekti koji se time ostvaruju, poput ceste D-403 u Rijeci, koja će povezivati kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali s obilaznicom.

Moramo, poručio je, osigurati preduvjete za veće stope gospodarskog rasta kako bi se pripremili za “Europu nove generacije”.

Dan Europe

Nositelj kandidacijske liste HDZ-a za europske izbore Karlo Ressler čestitao je Dan Europe, istaknuvši da HDZ nije imao dileme o tome pripada li Hrvatska Europi devedesetih godina pa nema ni sad. Ocijenio je da je Rijeka povijesno otvorena sredina te da tu otvorenost treba čuvati i njegovati, ali da treba naš temelj i identitet promovirati u EU parlamentu.

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Županijske organizacije ove stranke za Primorsko-goransku županiju Oleg Butković ustvrdio je da su ovi izbori jako bitni za budućnost i to zbog mnogih infrastrukturnih projekata koji se financiraju uz pomoć EU fondova. Zato je, kazao je, prijeko potrebno da se čuje naš glas u europskom parlamentu, da sudjelujemo u odlukama.

>>>Dan Europe: EK u RH poziva na javne tribine; informativne, kulturne i gastronomske manifestacije

Među takvim projektima na ovom području izdvojio je cestu D-403, niz lučkih projekata te gradnju nizinske željezničke pruge od Rijeke do Zagreba, kao i nove bolnice u Rijeci.

Kandidati HDZ-a za Europski parlament, Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić, će nakon druženja s građanima na riječkom Korzu položiti vijenac na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata.  Zatim će posjetit Crikvenicu, Novi Vinodolski i Rab.