Politika

Ressler kritizirao ‘šarlatane’ Kolakušića i Vilibor-Sinčića

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler (HDZ/EPP) rekao je u srijedu u raspravi na plenarnoj sjednici u Strasbourgu da je potrebno osigurati financiranje Ukrajine te pozdravio odluke o proširenju koju su čelnici EU-a donijeli prošli mjesec.

“Treba nam odgovorno i adekvatno financiranje pomoći Ukrajini, ali i ulaganja u reformu upravljanja migracijama i azilom, u konkurentnost i podršku državama Zapadnog Balkana”, rekao je Ressler u raspravi o rezultatima sastanka na vrhu čelnika država članica održanog 14. i 15. prosinca prošle godine.

Potreseni Karlo Ressler okreće leđa migrantima na otoku Lampedusi; Foto: Piero Cruciatti/EP

Na tom sastanku je donesena odluka o otvaranju pregovora s Ukrajinom i Moldavijom, ali je izostao dogovor o reviziji Višegodišnjeg financijskog okvira u okviru kojeg je paket pomoći Ukrajini od 50 milijardi eura za razdoblje do 2027. godine.

“Šarlatanstvo”

Ressler je u svom istupu i kritizirao hrvatske zastupnike Ivana Vilibora Sinčića i Mislava Kolakušića.

“Pet mjeseci prije europskih izbora, nije vrijeme za eksperimente, za besmislena nadmudrivanja, nije vrijeme za šarlatane koje smo čuli a koji nisu učinili ništa ni za Hrvatsku ni za Europu, niti su podržali za Hrvatsku važne investicijske pakete ”, rekao je Ressler.

Mislav Kolakušić, neovisni zastupnik RH u EP-u; Foto: Frederic Marvaux/EP

Ranije je u raspravi Sinčić rekao da je “Hrvatska ušla u EU kako bi mogli raditi u Europi” te postavio pitanje “postoji li Unija kojoj bi se mogli pridružiti kako bi mogli raditi u Hrvatskoj”.

Rekao je da je u Hrvatskoj rasprodano strancima sve što vrijedi te da će Ukrajina, osiromašena i opustošena ratom i puna ratnih profitera, biti idealan kandidat za EU.

Kolakušić je rekao da su milijarde eura “spaljene” na nepostojeću pandemiju i cjepiva i da je to uzrok visoke inflacije.