PolitikaPreporučeno

Kolakušić eksplodirao u EP-u, pozvao da zaštitari dovuku ‘kukavičku’ von der Leyen | VIDEO

Gorljivi neovisni zastupnik Hrvatske u Europskom parlamentu Mislav Kolakušić u srijedu je s novim eksplozivnim nastupom izazvao pažnju korisnika društvenog mikrobloga X.

Kolakušić je izrazio negodovanje jer je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen “pobjegla’ iz hemicikla i tako izbjegla sijaset zastupničkih pitanja.

“Svaki euro u proračunu Europske unije uzet je građanima. Bili oni umirovljenici, zaposleni, nezaposleni, školarci. Oni za taj novac žele bolji životni standard. A što su dobili? Dobili su ogromnu inflaciju. Inflacija je posljedica stotina milijardi eura spaljenih na nepostojeće ‘zelene politike’. Na nepostojeća cjepiva.

I sada, s jedne strane imamo (mađarskog premijera Viktora) Orbana koji želi zaštiti proračun Europske unije i ne dopustiti da 80 milijardi eura građana Europske unije završi u Blackrocku preko Ukrajine. A s druge strane imamo gospođu von der Leyen koja je danas ponovno pobjegla sa svog radnog mjesta. Kukavički je pobjegla jer ne može izdržati da provede tri sata na svom radnom mjestu. Pa potrebno je poslati zaštitare da je dovedu. Gospođa tri sata ne može raditi u mjesec dana. Pa šta je to. Sramota,” rekao je zastupnik čije je izjava dobro prihvaćena na X-u.