PreporučenoTech

Samsung predstavio novu generaciju high-end preklopnika: Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4

Samsung je u srijedu predstavio novu generaciju preklopnih pametnih telefona: Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 uz zadržavanje cijena u prošlogodišnjim okvirima.

>>>Fantomski obojeni Samsung Galaxy S22 Ultra | full specs | FOTO/VIDEO

“Uspješno smo transformirali ovu kategoriju uređaja iz pionirskog projekta u seriju pametnih telefona za široku upotrebu među milijunima korisnika širom svijeta,” rekao je TM Roh, predsjednik i voditelj MX (Mobile eXperience) Business odjela Samsung Electronicsa.

Galaxy Z Fold4 i Z Flip4; Foto: Samsung

Samsung je u prvoj polovici ove godine osvojio 62% tržišta preklopnih pametnih telefona, na drugom je mjestu Huawei (16%) a trećem Oppo (3%).

1.2% tržišta

Tvrtka Counterpoint Research prognozira da će niša ove godine pronaći kupce za do 16 milijuna preklopnih uređaja, što je tek 1.2% od ukupno 1.36 milijardi pametnih telefona koji će zapljusnuti tržište.

Lani je, prema istom izvoru, prodanu 9 milijuna preklopnika.

Galaxy Z Fold4 i Z Flip4; Foto: Samsung

Iako na tržište pametnih telefona utječu postpandemijski inflatorni pritisci i rat u Ukrajini, analitičari drže da će preklopni mobiteli imati dobru prođu jer rastući broj kupaca pronalazi ugodu u većim ekranima i potencijalu koji donese.

Galaxy Z Fold4; Foto: Samsung

Samsung priželjkuje i očekuje da će Flip i Fold u drugoj polovici godine uživati bolju prodaju od prijašnjeg vrhunca premium ponude, Galaxy Note.

Galaxy Z Flip4 obitelj

“Preklopnici su Samsungu pomogli da se razlikuje… Apple će u budućnosti biti glavni konkurent Samsunga i mi očekujemo da će preklopni (mobitel) Appla na tržište stići u 2024. ili 2025. godini,” rekla je za Reuters iskusnija analitičarka Counterpointa, Jene Park.

https://www.youtube.com/watch?v=q0OpkXqcscU

Predstavništvo Samsunga u Hrvatskoj u priopćenju navodi da će Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4 i Galaxy Buds2 Pro na našem tržištu biti dostupni za prednarudžbe od 10. kolovoza uz sljedeće preporučene maloprodajne cijene:

Priopćenje za javnost Samsunga sa svim detaljima i specifikacijama možete pročitati ili preuzeti ovdje.

https://www.youtube.com/watch?v=Vofma67Ndko

>>>Samsung Galaxy S21 FE 5G – specifikacije, infografika, fotke i video

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima