FunPreporučeno

Scarlett Johansson nakon gubitka transrodnog giga: meni bi svaka uloga trebala bit dozvoljena

Scarlett Johansson je prošle godine izgubila izazovnu i priželjkivanu ulogu transrodnog muškarca u filmu Rub and Tug jer se transrodna populacija pobunila protiv toga. Aktivisti su graknuli da na svijetu ima dovoljno gay glumaca koji bi trebali dobiti gig.

Johansson se sa sličnom kritikom suočila i nakon preuzimanja glavne uloge u igranoj inačici japanskog anime hita Ghost in the Shell, kad su “die hard” poklonici i publika u Aziji ocijenili da glumica sa zapada nije podobna i narušava izvornost materijala.

Johansson je posljednjim godinama učinila puno za izjednačavanje plaća u Hollywoodu, ona je za svoju ulogu Crne udovice u filmu Avengers nagrađena s 56 milijuna dolara, 10 milijuna manje od uvijek cijenjenog Roberta Downeya, Jr. (Iron Man).

Scarlett je u osvrtu na navedeno u friškom intervjuu za As If magazin rekla da osjeća kako bi joj “svaka uloga trebala bit dozvoljena.”

“Znate, meni bi kao glumici trebalo bit dopušteno da igram bilo koju osobu, ili bilo koje drvo, ili svaku životinju jer je to moj posao i to su zahtjevi mog posla,” rekla je.

“Ja osjećam kako je to trend u mom biznisu i on se mora dogoditi iz različitih društvenih razloga, ali ipak ima trenutaka kad to postane neugodno i utječe na umjetnost a ja osjećam da bi umjetnost trebala biti slobodna od ograničenja.”

Glumica je osvrt o aktualnoj društveno-političkoj korektnosti zaključila mišlju da bi “društvo bilo povezanije kad bismo dopustili drugima da imaju svoje osjećaje bez očekivanja da se svi moraju osjećati poput nas.”


‘Grimizne’ vijesti