PolitikaPreporučeno

SDP promiče u povlačenju i oplemenjivanju EU novca umješnog, socijalno osviještenog Sabolića

SDP-ov načelnik općine Legrad Ivan Sabolić postao je poznat po prodaji kuća mladim obiteljima za manje od jednog eura i planiranju gradnje naselja za starije i nemoćne osobe, a koprivničko-križevački SDP sada ga predlaže za izborne liste za Hrvatski sabor i Europski parlament.

Predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a Tomislav Golubić nije htio komentirati je li razlog za kandidiranje Sabolića za Sabor i EU parlament iznenadna medijska slava nakon što se doznalo za njegove projekte, rekavši kako je to “prerano sada kad se još miješaju karte za Sabor”.

No, nije se libio govoriti o Saboliću kao kandidatu za EU parlament ustvrdivši kako je on nebrojeno puta dokazao da ima znanja i umijeća povući i oplemeniti novac iz EU fondova.

“Takav zastupnik u EU parlamentu dao bi veliki doprinos jer zna kako i kamo usmjeravati novac, s obzirom na to da dolazi s upravljačkih pozicija gdje uglavnom završavaju europska sredstva“, kaže Golubić.

Prošlog tjedna koprivničko-križevački SDP-ovci predložili su kandidatkinje i kandidate za liste za Sabor na kojima su uz koprivničkoga gradonačelnika Mišela Jakšića i Tomislav Golubić, Marijana Lokotar, Petra Rožmarić, Sandra Sinjeri, Nataša Tetec, Aldijana Horvat Matić, Timon Fabijanec, Marija Vukobratović, Dejan Pernjak, Tea Ščetarić Jasek, Antonio Sirovec, Marko Fucak, Lovorka Kučinić, Mladen Kešer, Ivan Sabolić i Davor Tetec.

Za EU parlament kandidirali su Biljanu Borzan, Tonina Piculu, Predraga Freda Matića, Romanu Jerković, Ivana Sabolića i Marka Vešligaja.

Koprivničko-križevačka županija novim izbornim zakonom podijeljena je na dvije izborne jedinice, na drugu u kojoj su Križevci i četvrtu s Koprivnicom i Đurđevcem.


Povezane vijesti