Biznis i ekonomijaPreporučeno

‘Sigurna Hrvatska’ potpuno otvorena američkim turistima o čijem ulasku u EU ‘nitko niti ne pomišlja’

“Sigurna Hrvatska” HDZ-a potpuno je otvorena turistima iz Sjedinjenih Država iako se one ne nalaze na listi sigurnih zemalja Europske unije i trenutno bilježe najveći dnevni rast novooboljelih od početka pandemije novog koronavirusa, izvještava Forbes pozivajući se na informacije američkog veleposlanstva u Zagrebu.

“Svi strani državljani, uključujući američke, (od 1. srpnja) mogu slobodno ući u Hrvatsku radi biznisa, turizma ili drugih važnih osobnih razloga, ako pruže valjani dokaz,” navodi se u obavijesti veleposlanstva koju uz dozu iskrenog čuđenja prenosi Forbes.

>>>Dimitrov posijao koronavirus od Zadra do Karlovaca, među izloženima dvjestotinjak djece, Plenković 

Mark Thomas, urednik The Dubrovnik Timesa, kaže da je do dokaza doći lako jer se postupak svodi na potvrdu o rezervaciji smještaja. “Mi u Hrvatskoj već vidimo turiste iz SAD-a, no ne tako mnogo u Dubrovnik nakon što su American Airlines prekinuli sve ljetne letova naovamo. Američki turisti moraju platiti smještaj prije nego što uđu u zemlju. Dokaz o rezervacije je sve što im treba,” rekao je Thomas.

Amerika u posljednja tri dana bilježi više od 60,000 novih slučajeva dnevno, novi je rekord oboren u petak kad je u 24 sata otkriveno više od 69,000 infekcija.

Hrvatska vlada je preporuke Europske unije odbacila i ususret “covid izborima” otvorivši granice prema BiH kako bi omogućila glasanje tamošnjem, vjernom glasačkom tijelu HDZ-a, što je izazvalo osudu oporbe i šire javnosti.

>>>BiH izostao s liste sigurnih zemalja: SchengenVisaInfo

Ukoliko su informacije Forbesa o otvaranju granica i lakom ulasku američkih državljana točne, takav se čin više ne može prihvatiti kao napor prema čuvanju gospodarstva i spašavanju turističke sezone. Upravo suprotno, on predstavlja kriminalni nemar, ugrožava hrvatske građane i turiste iz sigurnih zemalja, pa tako i sezonu.

>>>Božinović reko pa poreko, HDZ pronašao novo dno dna: Sigurna Hrvatska

EU ne samo da je Amerikancima uskratio ulazak u Schengen, već su europski diplomati ususret odluci o sigurnim zemljama rekli da na to, uz aktualnu epidemiološku situaciju u SAD-u, “nitko niti ne pomišlja”. Nitko osim HDZ-ove, “Sigurne Hrvatske”.

Comments (5)

  1. […] ‘Sigurna Hrvatska’ potpuno otvorena američkim turistima o čijem ulas… 11/07/2020 […]

  2. […] >>>‘Sigurna Hrvatska’ potpuno otvorena američkim turistima o čijem ulasku u EU ‘nit… […]

  3. […] Reuters doznaje da dužnosnici zbog porazne epidemiološke situacije nisu niti raspravljali o uvrštenju Sjedinjenih Država čijim je građanima slobodan ulaz u HDZ-ovu “Sigurnu Hrvatsku”. […]

  4. […] HDZ je spremnost da kršenje  zakona i europskih pravila pokazao i ususret parlamentarnim izborima, kad je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u 24 sata prekršio svoju riječ i suprotno preporukama EU-a otvorio granice prema BiH kako bi olakšao glasanje tamošnjeg, vjernog mu biračkog tijela. Hrvatska je jedina zemlja u Uniji čije su granice otvorene američkim državljanima, o čemu nitko drugi niti ne pomišlja. […]

  5. […] Stožer je ususret izborima ignorirao preporuke Europske unije i otvorio granice prema BiH kako bi lojalnom biračkom tijelu HDZ-a omogućio glasanje. Stožer je novoizabranog zastupnika Darija Hrebaka oslobodio od samoizolacije kako bi on mogao potvrditi većinu HDZ-a. Stožer je dopustio ulazak turistima i putnicima iz Sjedinjenih Američkih Država iako to nikom u Europi “ne pada na pamet”. […]

Comments are closed.