PolitikaPreporučeno

Sirskij javlja o ‘značajnom pogoršanju situacije’ za branitelje Limana i Kupjanska

Zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, general-pukovnik Oleksandr Sirskij u subotu je posjetio bojišnicu u operativnom području Liman.

“Situacija na osovinama Kupjansk i Liman u posljednjim se danima značajno pogoršala. Nakon gubitaka nanijetih neprijatelju kroz posljednja dva mjeseca oni su se oporavili i sada lansiraju aktivne ofenzivne napore u području Makiïvke, i nakon toga u smjeru Kupjanska. Tamo se vode teške borbe. Glavni cilj neprijatelja je poraziti našu grupu vojnika, opkoliti Kupjansk i napredovati prema rijeci Oskil,” rekao je general prema citatu ukrajinske državne izvještajne agencije Ukrinform.

Sirskij je naveo da Rusi svakodnevno provode desetke napada, uz potporu oklopnih borbenih vozila i guste, topničke i minobacačke vatre.

>>>‘45.000 ruskih vojnika, 500+ tenkova…’ nadomak Kupjanska

Dodao je da ukrajinske snage odolijevaju napadima i da za sad neprijatelju nisu dopustile postizanje bilo kakvog značajnog uspjeha.

TASS je u subotu izvijestio da su ruski borbeni lovci Su-34 na području bitke za Kupjansk izveli pet zračnih udara na ukrajinska zapovjednička mjesta i privremene vojne baze.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] Sirskij javlja o ‘značajnom pogoršanju situacije’ za branitelje Lima… 14/10/2023 […]

  2. […] Ukrajina je prošlog tjedna prepoznala “značajno pogoršanje situacije” za branitelje Limana i Kupjanska, dok su Rusi izvijestili o napretku na području grada Avdijivke. […]

Comments are closed.