Politika

Šostar rezimirao novi proboj koronavirusa u zagrebačke bolnice: COVID-19/25. lipanj  

Zvonimir Šostar; Foto: Hina multimedija/YouTube

U Zagrebu je 28 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je u četvrtak Hini Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

“Jučer smo dijagnosticirali 28 novooboljelih osoba, od toga je njih 24 dijagnosticirano u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’, a četiri u Klinici za zarazne bolesti”, dodao je je Šostar.

>>>Koronavirus u bolničkom sustavu

Rekao je da je sada u Zagrebu ukupno 79 osoba aktivno bolesnih. Dodao je i da je ukupno 591 osoba u samoizolaciji, a od toga je jučer samoizolacija određena za 80 osoba.

Šostar je istaknuo da u Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan” nema novooboljelih osoba, te je broj osoba s koronavirusom i dalje 20 – 16 bolesnika i četiri djelatnika -medicinskih sestara i tehničara. Rekao je da su u toj bolnici jutros uzeli uzorke i na drugom odjelu palijativne skrbi. Uzeto je 60 uzoraka od svih bolesnika i djelatnika i ti uzorci su dostavljeni na analizu u Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Za situaciju u Kliničkom bolničkom centru “Sestre milosrdnice” Šostar je rekao da su u toj bolnici sami testirali sve kontakte oboljele liječnice-specijalizantice te da zasad tamo nema niti jedne novooboljele osobe.

“No, vidjet ćemo kako će se situacija tamo razvijati”, kaže Šostar. Rekao je da je epidemiolog iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” jučer u toj bolnici proveo dan, a sada je u stalnom kontaktu s ravnateljem KBC “Sestre milosrdnice”.

>>>Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice pozitivan na koronavirus

Šostar kaže da nema proboja koronavirusa niti u jednoj drugoj zagrebačkoj bolnici.

Podsjetio je da su, zbog djeteta koje pohađa jedan zagrebački dječji vrtić, a koje je bilo pozitivno na koronavirus, epidemiolozi procijenili da se u ovu subotu sva djeca i svi djelatnici u tom vrtiću testiraju.

Comments (1)

  1. […] Šostar rezimirao novi proboj koronavirusa u zagrebačke bolnice: COVID-19/25. lip… 25/06/2020 […]

Comments are closed.