PolitikaPreporučeno

Tajland planira poticaje od najmanje 7.3 milijardi dolara: ministar  

Tajland planira paket poticaja ekonomije vrijedan najmanje 225 milijardi bahta (7.3 milijarde dolara), uključujući direktne novčane transfere građanima, javlja tamošnje ministarstvo financija.

Vlada će jednokratnu pomoć od 1,500 bahta isplatiti do 10 milijuna ljudi, naveo je ministar industrije Uttama Savanayana na Facebooku.

Paket gospodarskih mjera o kojem razgovaraju dužnosnici zaduženi za financije i ekonomiju uključuje subvencije, jeftine zajmove, garanciju cijena za poljoprivrednike, novac za putne troškove unutar Tajlanda, financijsku podršku za radnike s niskim primanjima i mikro-poduzetnike.

>>>Banco de México srezao ključnu kamatnu stopu

Ministar industrije Uttama Savanayana očekuje da će kroz mjere u drugoj polovici godine u realnu ekonomiju ući najmanje 200 milijardi bahta. “Vlada je sigurna da će ove mjere pomoći ljudima da prebrode teška vremena i ekonomiji pomoći da se nosi s globalnim ekonomskim utjecajima,” napisao je.

Tajlandska izvozno orijentirana ekonomija, druga po veličini u južnoj Aziji, u prvom je kvartalu rasla za samo 2.8 posto u najsporijem tempu u posljednjih četiri godine, navodi Reuters.