FunPreporučeno

Terminator: Resistance – najava  

Svijet gaminga u studenom će možda oplemeniti, a možda iznevjeriti pucačina iz prvog lica “Terminator: Resistance” čija je radnja temeljena na prva dva filma o “pobuni mašina”.

Igrač će, tridesetak dana nakon sudnjeg dana (Terminator 2: Judgment Day), preuzeti ulogu Jacoba Riversa, “guštera” označenog za terminaciju regrutiranog u Pacifičku postrojbu otpora.

>>>Moćna filmska ekipa i ruksak s fetusom u novoj videoigri velemajstora Kojime: Death Stranding

Iako je prva najava za igru probavljiva, razvojni tim Teyon čije je sjedište u Poljskoj iza sebe nema ohrabrujući opus, što uključuje i neprobavljivu i od kritike teško osuđenu videoigru Rambo iz 2013. godine.

Nepisano je pravilo da videoigre koje stižu u pratnji filmova, uz časne izuzetke, predstavljaju tek usputne projekte za pobiranje ekstra pinke dok traje filmski hype. Za “Resistance” ipak postoji nada da će isporučiti više, budući da je kompanija prava za pretakanje prva dva terminatora u igru osigurala još 2013. godine što sugerira da se na razvoju naslova radi već neko vrijeme.

Prema najavi, igrači će u Resistancu pružati otpor dobro znanim nemesisima kakav je T-800, ali i potpuno novim strojevima nikad viđenima u filmskom svemiru. Obećana je i nekolicina različitih završetaka ovisnih o postupcima kroz igru.

>>>Budućnost je izmijenjena, al’ je sudba ostala kleta – Terminator: Dark Fate – novi trailer

Izlazak Terminator: Resistancea u Europi je tempiran za 17. studeni s očitom željom da se iskoristi premijera novog filma o termićima, “The Dark Fate”, najavljenog za 1. studeni.