PolitikaPreporučeno

Teška kiša i rastuća trezvenost kompliciraju izraelske planove o kolektivnom kažnjavanju Gaze

Izrael i Gazu kroz vikend kupa teška kiša koja komplicira izraelske planove za kopneni kažnjenički pohod na enklavu u kojoj je zbijeno više od dva milijuna ljudi.

Obilna je kiša kroz noć prvo zasula bivšu izraelsku prijestolnicu, Tel Aviv, gdje su poplavljene ulice, nakon čega je krenula natapati frontu.

>>>Yoav Gallant: eliminirat ćemo sve | VIDEO

Izrael je prošle subote uslijed “neshvatljivih” obavještajnih propusta iskusio proboj Hamasa u kojem je navodno ubijeno 1 300, a oteto do 150 civila.

Cionistima prokužena vlada Benjamina Netanyahua upad je iskoristila kao casus belli uz proglase i zavjete pogroma civila u Gazi.

>>>Putin upozorio na ‘apsolutno neprihvatljive’ posljedice izraelske ofenzive na Gazu

Izraelski predsjednik Isaac Herzog u subotu je šokirao dobar dio civiliziranog svijeta svojim proglasom kolektivne palestinske krivnje i kolektivnog kažnjavanja više od dva milijuna civila zbijenih u pojasu od 365 km2.

Trezvenost

Izrael od infiltracije Hamasa priprema kopnenu invaziju na Gazu, ali je suočen sa sve trezvenijim i snažnijim pozivima na suzdržanost i neočekivanim plavljenjem s nebesa.

“Civili u Izraelu i na okupiranom palestinskom teritoriju pate od tjedna potpune tjeskobe i razaranja. Bojim se da najgore tek dolazi,” napisao je u subotu u priopćenju za javnost povjerenik Ujedinjenih naroda za humanitarnu pomoć Martin Griffiths..

“Protekli tjedan bio je test za ljudskost i ljudskost je pala.”

Izrael od 2006. godine u Pojasu Gaze provodi vojnu doktrinu iz Dahije (wiki) koja podrazumjeva asimetrične udare na civilne ciljeve i koju dio komentatora i promatrača prihvaća ili definira kao “državni terorizam”.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (3)

  1. […] Teška kiša i rastuća trezvenost kompliciraju izraelske planove o kolektivnom kaž… 15/10/2023 […]

  2. […] Teška kiša i rastuća trezvenost kompliciraju izraelske planove o kolektivnom kaž… 15/10/2023 […]

  3. […] Teška kiša i rastuća trezvenost kompliciraju izraelske planove o kolektivnom kaž… 15/10/2023 […]

Comments are closed.