PreporučenoTech

Tesla osvježio softver autopilota, pospješio prepoznavanje znakova ograničenja brzine, svjetala

Tesla je subotu zakotrljao osvježenje softvera koje će autopilotu u vozilima omogućiti bolje prepoznavanje znakove za ograničenje brzine i svjetala na semaforima.

>>>Stanfordov samoupravni DeLorean ‘MARTY’ drifta bolje od velike većine hjumana: VIDEO

“Speed Assist sada koristi kamere vašeg automobila za otkrivanje znakova ograničenja brzine kako bi poboljšao točnost podataka o ograničenju brzine na lokalnim cestama,” naveli su iz kompanije. Vozačima će uočeni znaci biti prikazani na zaslonima zajedno s odgovarajućim upozorenjem.

Novo osvježenje donosi i mogućnost aktivacije zvučnog upozorenja za semafore nazvano “Zvono za zeleno svjetlo”.

>>>Dionica Tesle preskočila 2,000 dolara, od početka godine porasla za 375%

“Zvono će se oglasiti kad semafor koji čekate zasvijetli zeleno. Ako čekate iza drugog automobila, zvuk će se oglasiti kad automobil ispred vas krene, osim u slučaju kad su već aktivni tempomat ili automatsko upravljanje volanom.”

Friški update već impozantne karakteristike autopilota približava cilju Elona Muska da do kraja godine postigne 5. razinu autonomne vožnje koja podrazumijeva potpunu automatizaciju bez potrebe za ljudskom pažnjom.

>>>Starsky Robotics: eliminirali smo ljude u postupku naručivanja, ukrcavanja i isporuke robe kamionima

Electrek piše da je Tesla update zakotrljao u subotu te da će za osvježenje svih vozila u floti trebati uobičajenih nekoliko tjedana.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima