Politika

Trump: Nitko nikad nije bio čvršći prema Rusiji od Donalda Trumpa

Trump je u četvrtak gostujući na Fox Newsu rekao da nitko u povijesti nije bio čvršći prema Rusiji “od Donalda Trumpa”.

Opasku je iznio usred podužeg negodovanja povezanog s dugoočekivanim izvješćem specijalnog istražitelja Roberta Muellera koje ga je oslobodilo sumnji da je ususret predsjedničkim izborima u 2016. godini šurovao s Rusijom.

“Nitko nije bio čvršći prema Rusiji od Donalda Trumpa, predsjednika Trumpa. Nitko nije ni blizu.

DONALD TRUMP

“Nitko nije bio čvršći prema Rusiji od mene, nitko,” rekao je pa krenuo nabrajati. “Ovo što smo napravili s energijom, naftom i plinom. To je sve u natjecanju s Rusijom. Pogledajte Ukrajinu. Pogledajte na toliko različitih razina. Pogledajte našu vojsku”.

>>>Trump prijeti sankcijama za Sjeverni tok 2: ‘mi štitimo Njemačku od Rusije’

“Pogledajte činjenicu da bi mi bili pogonjeni vjetrom, što, usput, ne bi funkcioniralo jer on puše samo ponekad i tu dolazi do brojnih problema,” nabacio je potom prema citatu Newsweeka i za svaki slučaj tvrdnje još jednom ponovio u trećem licu.

“Nitko nije bio čvršći prema Rusiji od Donalda Trumpa, predsjednika Trumpa. Nitko nije ni blizu. Pa ipak, mi želimo imati sjajne odnose s Rusijom, mi želimo imati sjajne odnose s Kinom. Sve su to pametne stvari za napraviti. I mi ćemo dobro proći. Ali nitko nije bio čvršći,” zaključio je Trump o Trumpu.