PolitikaPreporučeno

TV oglas spalio ‘lice socijalizma i neznanja’ Alexandrie Ocasio-Cortez: VIDEO

Deset demokratskih predsjedničkih kandidata u četvrtak je održalo predizbornu debatu u kojoj se favorit Joe Biden sukobio s glavnim rivalima Elizabeth Warren i Berniejem Sandersom oko aktualnih pitanja o klimatskim promjenama, socijalnoj i zdravstvenoj skrbi, dok je pobornik temeljenog dohotka Andrew Yang obećao da će sa 120 tisuća dolara kroz godinu dana financirati 10 američkih obitelji kako bi primjerom dokazao blagodati svoje politike.

Raspravu je na pojedinim televizijama, uključujući veliki abc, prekinuo promidžbeni spot konzervativne političke aktivističke organizacije (PAC) u kojoj je spaljena fotografija jedne od mladih uzdanica američkih socijalista, demokratske zastupnice Alexandria Ocasio-Cortez koja, među ostalim, zagovora Modernu monetarnu teoriju.

Spot je djelo PAC-a s nazivom “Nova lica GOP-a” (Republikanske stranke) čija je samoproglašena misija “uzdići sljedeću generaciju Republikanaca,” a za naraciju se pobrinula republikanka Elizabeth Hang kambodžanskog porijekla koja se lani neuspješno borila za zastupničko mjesto u Kaliforniji.

Hang u reklami plamteće lice Ocasio-Cortez naziva “licem socijalizma i neznanja” dok se fotografija potonje rastapa u lubanje iz Kambodže i scene iz kampova zloglasnih i okrutnih komunista, Crvenih Kmera.

>>>‘Krajnje nesretan slogan’: Trumpove zapaljive riječi izazvale požar

“Zna li Alexandria Ocasio-Cortez užase socijalizma?” pita Heng. “Moj je otac bio nekoliko minuta od smrti prije nego što mu je prisilni brak spasio život. To je socijalizam: prisilna poslušnost. Gladovanje.”

Spot završava konstatacijom Heng da je njezino lice “lice slobode”.

Ocasio-Cortez je u prvoj reakciji na Twitteru napisala: “Republikanci puštaju TV oglase u kojima pale moje slike da bi ljudima dokazali kako nisu rasisti. Život je čudan!”.