PolitikaPreporučeno

U morbidnom rekordu umrle 92 osobe: COVID-19 | 16. prosinac | detalji

Andrej Plenković; Foto: European Union

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 3327 novozaraženih koronavirusom, umrle su 92 osobe, a trenutno su aktivna 22.402 slučaja, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju danas se nalazi 2907 pacijenata, 10 više nego jučer, od kojih su na respiratoru njih 294, jednako kao jučer.

U samoizolaciji je trenutno 53.286 osoba.

Od početka epidemije do danas ukupno je zabilježeno 183.045 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 2870 umrlo.

>>>Mučnih, rekordnih 78 mrtvih: COVID-19 | 12. prosinac | detalji

Ukupno se oporavilo 157.773 osoba, od toga 2694 u posljednja 24 sata.

Do danas je ukupno testirano 908.215 osoba, od toga 11.387 u posljednja 24 sata.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 132 novozaražena

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla su 24 sata evidentirane 132 novozaražene osobe koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o 32 osobe s područja Popovače, po 24 osobe iz Kutine i Siska, 23 iz Petrinje, 11 iz Gline, devet osoba iz Novske, tri iz Lipovljana, dvije iz Topuskog, te po jedna osoba iz Gvozda, Hrvatske Kostajnice, Sunje i Velike Ludine.

Stožer je opetovano uputio apel stanovnicima županije da se dosljedno pridržavaju svih mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

U Primorsko-goranskoj županiji 361 novooboljeli

U Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 361 novooboljele osobe, laboratorijski su obrađena 1292 uzorka, a umrlo je dvoje ljudi, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravilo je 299 osoba, a u županiji je sada aktivno 3240 slučajeva Covida-19.

Iz riječke bolnice su naveli da se u toj bolnici sada liječi 141 oboljeli od Covida-19, a pomoć respiratora ima 20 osoba.

Bjelovar: u županiji 120 novozaraženih

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 120 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 79, s područja je grada Bjelovara, 11 novooboljelih osoba s područja je grada Čazme, a šest novozaraženih je s područja je općine Rovišće, dok su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena na području općine Kapela. Po tri novooboljele osobe s područja su grada Grubišnog Polja i općine Severin, po dvije novozaražene osobe s područja su gradova Garešnica i Daruvar te općina Nova Rača, Velika Pisanica i Štefanje, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Končanica, Đulovac, Hercegovac i Šandrovac.

Na Covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 56 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih dvoje na respiratoru. Također, 21 pacijent je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji je 1935 osoba.

U Istri 87 novozaraženih

Novih 87 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istarskoj županiji u posljednja 24 sata od toga se kod 67 osoba radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 598 uzoraka briseva. Za 67 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod tri osobe epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to po jedan s  područja Rijeke, Zagreba i Splita. U epidemiološkoj obradi je 17 osoba.

Od jučer je izliječeno 77 osoba, trenutno je u Istri 708 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1417 osoba. Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 64 osoba, od toga je jedna osoba u respiracijskom centru.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac kazao je kako je prema posljednjim rezultatima vidljivo da devedeset posto zaraze dolazi iz samoizolacije.

“Pozivam ljude da ostanu kući i ne idu nikamo. Vrijeme je da se zaštitimo i poštujemo četiri postulata – nosimo masku, držimo distancu, održavamo higijenu i prozračujemo prostor” – poručio je Kozlevac.

U Zagrebačkoj županiji 248 novih slučajeva zaraze

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji utvrđena je zaraza koronavirusom kod 248 osoba te je trenutno aktivan 4491 slučaj, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novozaraženih je u gradovima Samoboru (56), Zaprešiću (42), Velikoj Gorici (32), Jastrebarskom (23) i Svetoj Nedelji (21), a u posljednja 24 sata izliječeno je 437 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima 10 razreda osnovnih škola. U domu za starije i nemoćne sa šireg vrbovečkog područja epidemiološkom obradom utvrđeno je 21 pozitivnih korisnika i dva djelatnika. Trenutno nema težih kliničkih slika, a epidemiološka obrada je u tijeku, izvijestio je Stožer.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, od danas se nastava u osnovnim školama kojima je osnivač Županija održava online. Nastava na daljinu već se, od 30. studenog, održava u srednjim školama na području Zagrebačke županije.

Od početka pandemije do danas evidentirano je 13840 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 9307 osoba, a 42 osobe su umrle.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, poručili su.

U Osječko-baranjskoj županiji umrlo 10 ljudi, a još 242 osobe zaražene

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su 242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a od posljedica zaraze umrlo je deset osoba, objavio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U laboratorijima osječkoga Kliničkog bolničkog centra (KBC) i županijskog Zavoda za javno zdravstvo testirano je 560 uzoraka, od kojih su 242 bila pozitivna na koronavirus. Najviše novozaraženih, njih 103, je iz Osijeka, a potom slijede Đakovo (25), Beli Manastir (15), Čepin 13, Našice i Valpovo po 11, dok ostala mjesta imaju manji broj novoboljelih, rekao je na konferenciji za novinare načelnik Stožera Ivan Hampovčan.

Izvijestio je kako se u samoizolaciji nalazi 2557 osoba, a  u protekla 24 sata policija je provjeravala 45 osoba u samoizolaciji, od kojih jedna nije bila zatečena na adresi prebivališta.

Provjereno je 211 ugostiteljskih objekata i nije utvrđeno kršenje propisanih mjera, a inspektori Civilne zaštite proveli su 22 nadzora, i također nisu utvrdili nepravilnosti, dodao je načelnik županijskog Stožera.

Zamjenik ravnatelja osječkog KBC-a Krunoslav Šego izvijestilo je kako je u protekla 24 sata, od posljedica zaraze koronavirusom, umrlo 10 osoba, najstarija rođena 1927., a najmlađa 1953. godine. Uz covid-19 imale su i druge bolesti.

Ističe kako su na bolničkom liječenju od koronavirusa u osječkom KBC-u hospitalizirana 192 pacijenata, od kojih su 48 na respiratoru, dok je našičkoj Općoj županijskoj bolnici zbrinuto 56 pacijenata, s ovim oboljenjem.

Voditelj Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Dijanić kako je odaziv na cijepljenje protiv koronavirusa u domovima za starije osobe 55 posto, u zdravstvenim ustanovama se kreće od 30 do 55 posto, kod obiteljskih liječnika od 45 do 50 posto, a u samom Zavodu oko 45 posto. Pojasnio je kako se podatci odnose na osobe koje su se izjasnile o cijepljenju te podsjetio kako je određeni postotak osoba u tim ustanovama već prebolio, ili će preboljeti covid-19, pa se te brojke mijenjaju iz dana u dan.

Vjerojatno je da se velik dio djelatnika iz zdravstvenog sustava, koji su već preboljeli bolest, nije izjasnio, nego će to vjerojatno napraviti kasnije, smatra Dijanić.

Split: u županiji 376 covid pozitivnih, deset osoba umrlo

U posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije testirano je 1189 osoba od kojih je njih 376 pozitivno na covid infekciju, a u bolnici je umrlo deset pacijenata, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 168 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 3082 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 182 covid pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 14 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrlo deset osoba, pet muškaraca, u dobi od 86, 75, 76, 68 i 66 godina i pet žena u dobi od 69, 70, 71, 83 i 89 godina. Svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju, dodaju u Stožeru.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1189 obrađenih testova danas je 376 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 133, Sinja 29, Makarske 24, Kaštela 22, Vrgorca i Solina po 17, te Supetra 12. U Pučišćima, Otoku, Dugom Ratu i Imotskom po osam je novooboljelih, u Klisu sedam, a u Postirama i Primorskom Docu po šest. Po pet ih je u Omišu, Dugopolju i Podstrani, po četiri u Trogiru, Vrlici, Bolu, Milni, Nerežišćima i Segetu, a troje u Zmijavcima.

Trilj, Baška Voda, Brela, Gradac, Lećevica, Muć, Podbablje, Podgora i Tučepi broje po dvoje zaraženih, dok je po jedan pozitivni detektiran u Hvaru, Starom Gradu, Dicmu, Hrvacama, Lovreću, Okrugu, Prološcu, Selcima, Sutivanu, Šestanovcu i Cisti Provo.

U Šibensko-kninskoj županiji 140 novooboljelih

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je 140 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Trenutno su na području te županije 984 aktivna slučaja oboljenja od covida-19. 

U šibenskoj bolnici trenutno se liječe 44 osobe, od kojih je pet osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 20 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 3032 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 247 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U Zadarskoj županiji četvero umrlih i 119 novozaraženih

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije koronavirusom je zaraženo 119 osoba, a od posljedica covida-19 umrlo ih je četvero, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

U Domu za starije i nemoćne osobe Zadar umrla je 86-godišnja žena, a u Općoj bolnici Zadar trojica muškaraca u dobi od 77, 83 i 95 godina. Dvojica su bili korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Zadar.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 438 uzoraka, a pod nadzorom je 1943 stanovnika. U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan još je šestero pacijenata oboljelo od covida-19, pa ih je u ovome trenutku ukupno 27, a u Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov koronavirusom je zaraženo još dvoje korisnika te šestero djelatnika.

Među novooboljelima 73 ih je na području Zadra, po petero U Bibinjama i Vrsima, po četvero u Obrovcu i Sv. Filipu i Jakovu, po troje u Benkovcu i Polači, po dvije osobe potvrđene su u Galovcu, Pašmanu, Preku, Privlaci i Ražancu te po jedna osoba u Biogradu, Kalima, Lišanima Ostrovičkim, Novigradu, Pagu, Pakoštanima, Poličniku, Povljani, Starigradu, Sukošanu, Škabrnji i Zemuniku Donjem.

Na svim covid odjelima u zadarskoj općoj bolnici hospitalizirano je 76 bolesnika, od kojih je 10 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je 27 pacijenata.

Policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.

Brodsko-posavska županija 64, Požeško-slavonska županija 65 novooboljelih

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je u srijedu 64 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna starija osoba, pozitivna na koronavirus, preminula je u slavonskobrodskoj bolnici.

Na bolničkom liječenju u Slavonsko Brodu i Novoj Gradiški je 85 osoba pozitivnih na koronavirus, među njima 13 pacijenata pri liječenju treba potporu respiratora.

Pod mjerom samoizolacije u toj županiji trenutno je 1.659 osoba, 94 osobe više nego u utorak.

Od početka pandemije u Brodsko-posavskoj županiji 6.063 osobe bile su pozitivne, 5.355 osoba se oporavilo od koronavirusa.

U susjednoj, Požeško-slavonskoj županiji u srijedu je registrirano 65 novooboljelih od koronavirusa.

Pozitivne nalaze trenutno ima 548 osoba, od kojih su 52 osobe na bolničkom liječenju.

Pod mjerom samoizolacije u toj županiji je 1.456 osoba.

U Zagrebu 464 novooboljele osobe od covida-19

Prema podatcima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u posljednja 24 sata u Zagrebu su evidentirane 464 novooboljele osobe od bolesti covid-19, brzim antigenskim testovima testirano je 1098 osoba od kojih je 490 bilo pozitivno, što je 44,6 posto.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampa”“ obavljeno je 1260 testiranja na SARS-CoV-2, a 347 nalaza bilo je pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 514 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 1015 osoba, objavljeno je u srijedu na internetskim stranicama Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

>>>Ekskluzivno: Grad Zagreb ne izvještava o umrlima od COVID-19

Od 514 obrađenih osoba 131 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 226 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, 87 su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 40 osoba obrada je još u tijeku.

Kod tri osobe moguća je izloženost na radnom mjestu, troje djece školske dobi u obradi su liječnika školske medicine, a obradu 20 osoba završili su liječnici obiteljske medicine. Četiri su osobe doputovale iz Njemačke, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla 24 sata potvrđeni su pozitivni nalazi 58 korisnika i deset djelatnika.

Tijekom utorka utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 46 učenika i pet nastavnika osnovnih škola te 12 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 912 učenika osnovnih i 241 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba je osam osoba, a u Zagrebu su trenutačno 3092 aktivna slučaja.

Koprivničko-križevačka županija ima 61 novozaraženog

Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata zabilježena je 61 novozaražena osoba, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Ozdravilo je 92 pacijenata, a tijekom jučerašnjega dana testirano je 268 ljudi.

U koprivničkoj Općoj bolnici umrlo je pet osoba u dobi od 87, 85, 73, 71 i 67 godina koje su, osim pozitiviteta na koronavirus, u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

U toj je županiji trenutno aktivno 713 slučajeva covida-19, a na bolničkom liječenju je 78 ljudi.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području Koprivničko-križevačke županije bolest covid-19 je potvrđena u 4441 slučaju, a ukupno je testirano 14.308 ljudi.

U Karlovačkoj županiji 162 novozaraženih i petero umrlih

Karlovačka županiji od jučer ima 162 nova slučaja covida-19 i petero umrlih, što, po podatcima županijskog Stožera civilne zaštite, od početka pandemije, daje 5520 oboljelih i 149 umrlih.

Od 162 novooboljele osobe 88 pozitivnih nalaza dobiveno je PCR testiranjem, a 74 brzim antigenskim testom. Novozaraženi su iz Karlovca (68), Duge Rese (22), Ogulina (29) i Josipdola (17), a pojedinačnih slučajeva ima i u Ozlju, Bosiljevu, Cetingradu, Draganiću, Generalskom Stolu, Bariloviću, Saborskome, Netretiću, Ribniku i Vojniću. 

U bolnicama Karlovačke županije na liječenju su 163 osobe oboljele od covida-19, i to u Karlovcu 61, u Dugoj Resi 52 i Ogulinu 50. Na respiratoru je osam pacijenata, a na kućno su liječenje otpuštene četiri osobe.

U samoizolaciji je 1277 ljudi, a nisu prijavljena kršenja te mjere ni drugih mjera u inspekcijskom nadzoru raznih uslužnih djelatnosti.

U osnovnim školama pozitivan je 61 učenik i 47 djelatnika te su u samoizolaciji 1063 učenika i 41 razredni odjel.

U Ličko-senjskoj županiji 41 novi slučaj covida i dvije umrle osobe

U Ličko-senjskoj županiji je od covida oboljela unatrag jednog dana još 41 osoba, dvije su osobe umrle, a 89 ih je izliječeno, priopćio je tamošnji Stožer Civilne zaštite.

U gospićkoj Općoj bolnici umro je pacijent (79) iz Gospića i pacijentica (81) iz Korenice, te su do sada umrle 64 osobe.

Za novooboljele, priopćeno je, traje epidemiološka obrada sa traženjem njihovih kontakata i to za 21 osobu iz Gospića, pet iz Korenice, četiri iz Senja, tri iz Perušića, za po dvije oboljele osobe iz Novalje, Lovinca i Udbine te za jednu oboljelu osobu u Brinju i u Donjem Lapcu.

U Ličko-senjskoj županiji do sada je oboljelo 2289 ljudi, od kojih je 291 aktivan slučaj, 64 je umrlih, 1934 osoba je izliječeno.

U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 131 osobom.

Pod aktivnim nadzorom i samoizolacijom je 897 ljudi. Provjerom su utvrđena dva kršenja izrečenih mjera samoizolacije.

U Međimurju petero umrlih i 249 novooboljelih

Međimurska županija ima 249 novih slučajeva zaraze, a pet je osoba umrlo, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 485 osoba, a njih 232 pozitivna su na koronavirus. Testiranjima brzim antigenskim testovima, koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o tri pozitivna slučaja. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike, bez testiranja, dijagnosticirali bolest covid-19 kod 14 osoba.

U protekla 24 sata oporavilo se 155 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji je trenutno 1488.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 28.879 uzoraka. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je Međimurju evidentirano ukupno 8811 osoba pozitivnih na COVID-19, a ukupno se oporavila 7181 osoba.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 148 pacijenata oboljelih od covida-19, od toga je njih 17 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 19 pacijenata. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 12 pacijenata, a 136 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru se nalazi 14 covid pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata umrlo je pet osoba s posljedicom covida-19, riječ je o 85-godišnjoj ženi i četvorici muškaraca u dobi od 78, 76, 83 i 68 godina, svi s teškim dodatnim kroničnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu na koronavirus pozitivno je 14 liječnika, 47 medicinskih sestara i dva bolničara. U samoizolaciji je pet liječnika i 12 medicinskih sestara.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije poslao je prijedlog ravnateljima osnovnih škola da se i razredna nastava od ponedjeljka, 21. prosinca, do srijede, 23. prosinca, odnosno do početka zimskih odmora, organizira primjenom C modela nastave, odnosno online.

Konačnu odluku o tome donijet će ravnatelji za svaku pojedinu školu postupkom koji su i do sada primjenjivali, navodi se u priopćenju.

Krapisnko-zagorska županija: tri osobe umrle, 28 novozaraženih

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 28 novozaraženih koronavirusom, a tri su osobe umrle, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

S područja grada Krapine je pet novozaraženih, a s područja općine Bedekovčina četiri.

Oporavila se 121 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 1431. U samoizolaciji je 1873 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 90 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je 13 na respiratoru.

Na COVID odjelima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice i Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se po 29 pacijenata.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 103 novozaraženih, umrlo pet osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 103 novozaraženih koronavirusom, a preminulo je pet osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima 30 osoba je iz Vinkovaca, 12 iz Vukovara, osam iz Županje, po četiri iz Babine Grede i Ivankova, po tri iz Borova i Gunje, po dvije iz Antina, Bošnjaka, Bršadina, Cerića, Gaboša, Novih Mikanovaca, Otoka i Vrbanje, te po jedna osoba iz ostala 23 mjesta u toj županiji.    

Od početka epidemije u županiji je obolilo 6879 osoba, od kojih je 6111 izliječeno, a preminulo je 120 osoba.

Trenutno su 102 osobe hospitalizirane dok ih se u samoizoalciji nalazi 1565.

Do sada je na području Vukovarsko-srijemske županije testirano 30319 osoba, a u protekla 24 sata njih 468.

U Varaždinskoj županiji 226 novozaraženih i šestero umrlih

Varaždinska županija ima 226 novih slučajeva zaraze koronavirusom i šest umrlih osoba, a broj novozaraženih u posljednjih sedam dana, iako je pao za 35 posto, još je iznad prosjeka, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U Varaždinskoj županiji u posljednjih sedam dana potvrđena su 1293 nova slučaja zaraze, a istodobno se na 100.000 stanovnika broj novozaraženih smanjio se na 776.

Unatoč padu od 35 posto u posljednja dva tjedna, broj novozaraženih još je iznad vrijednosti na razini Republike Hrvatske, koja je sada 585 i u ovom trenutku Hrvatska je među pet zemalja na svijetu s najvišom sedmodnevnom incidencijom, navodi se u priopćenju. Na razini europskih regija trenutačno šest regija ima goru epidemiološku situaciju od Varaždinske županije, a među njima su tri hrvatske, dodaje se.

Jučer je testirano 580 osoba. Udio pozitivnih na covid-19 među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata bio je 50 posto, a udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 39 posto.

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici je 278 osoba s težom kliničkom slikom. Među oboljelima 134 osobe su na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 20 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 74 ih je u Klenovniku i 50 u Novom Marofu.

U posljednja 24 sata ozdravilo je 214 osoba, a aktivan je 1861 slučaj zaraze.

Umrlo je šest osoba pozitivnih na koronavirus, a dosad je ukupno umrlo 188 osoba, od kojih 84 tijekom prosinca.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirana je 12.231 osoba pozitivna na koronavirus, navodi se u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite.

U Virovitičko-podravskoj županiji 53 novozaražena

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata su zabilježene 53 novozaražene osobe koronavirusom, izvijestio je u srijedu navečer županijski Stožer civilne zaštite.

Najveći broj novozaraženih dolazi iz Virovitice – 20 i Slatine -10.  Po pet je novopozitivnih na Covid-19 u Orahovici i Suhopolju, četiri u Čačincima, tri u Špišić Bukovici, dva u Pitomači te po jedan u Mikleušu, Crncu i Čađavici.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 47 oboljelih, a u KBC Osijek hospitalizirano je četiri osobe s područja Virovitičko-podravske županije.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 2450 osoba, a 53 je umrlo.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (2)

  1. […] >>>U morbidnom rekordu umrle 92 osobe: COVID-19 | 16. prosinac | detalji […]

  2. cialis voucher best price cialis 20mg generic cialis

Comments are closed.