Politika

U ZG samoizolirano 447 djece i učenika; Fuchs primjećuje ‘blagi’ uzlazni trend: COVID-19 | 17. rujan

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u četvrtak da je zabilježen blagi trend povećanja broja djece koja su u samoizolaciji, ali da je stanje za sada u redu te da taj broj iznosi tek oko nula cijelih i nešto posto od ukupnoga broja učenika.

“Za sada je to u redu i postotak djece u samoizolaciji je nula cijelih i nešto postotaka, ali nemojte me ‘loviti’ za riječ”, odgovorio je ministar Fuchs novinarima nakon sjednice vlade na pitanje o broju djece u samoizolaciji od početka nove školske godine.

Ocijenio je kako je za sada “situacija još uvijek u redu uz nekakav blagi trend prema gore u broju djece koja su u izolaciji”.

“Za sada je to u redu i postotak djece u samoizolaciji je nula cijelih i nešto postotaka, ali nemojte me ‘loviti’ za riječ.”

Radovan Fuchs

>>>Istarski i međimurski školarci oslobođeni od maski za vrijeme školskog sata

Dodao je kako je bilo za očekivati da će neki učenici trebati ići u samoizolaciju, ali će se, rekao je, dio njih uskoro vratiti u redovitu nastavu jer im već istječe rok od 14 dana koji su trebali provesti u samoizolaciji.

“To je otprilike i očekivano, ali još uvijek je stanje u redu”, ocijenio je Fuchs.

Aktivacija sva tri modela

Na pitanje planira li se, u slučaju da se poveća broj učenika koji će trebati biti u samoizolaciji, da će se nastava više provoditi online, ministar je podsjetio da se online nastava i provodi svo vrijeme.

“To je i zanimljivost ovoga modela da smo pustili sva tri oblika nastave, a ona djeca koja su u samoizolaciji, a imamo i nekoliko manjih škola koje su u kompletnoj izolaciji, prate nastavu online”, istaknuo je ministar.

>>>U Bjelovaru zaraženo dvoje srednjoškolaca, u samoizolaciji dva razreda i 16 profesora

Zaključio je kako je zato i napravljen takav fleksibilan model koji podrazumijeva aktivaciju sva tri oblika nastave.

Samo u Zagrebu u samoizolaciji 447 djece i učenika

Ocjena ministra stižen nakon što je pomoćnica pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Iva Milardović Štimac ranije u četvrtak navela da je na jučerašnji dan u svim vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Zagrebu koronavirusom zaraženo ukupno 49 djece i mladih te 21 djelatnik.

>>>Koronavirus u dvije zagrebačke škole i tri vrtića, među oboljelima 2 učenika i jedno dijete

U samoizolaciji je 447 djece i učenika te 54 djelatnika, izvijestila je Milardović Štimac u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog”.

U vrtićima je zaraženo dvoje djece i osam djelatnika, a 121 dijete i 20 djelatnika je u samoizolaciji.

U osnovnim školama zaraženo je 11 djece i šestero djelatnika, dok je 206 djece i 23 djelatnika u samoizolaciji, a u srednjim školama zaraženo je 36 djece i sedam djelatnika, dok ih je 120, odnosno 11 u samoizolaciji.

Grabancijaš/Hina

Comments (1)

  1. […] U ZG samoizolirano 447 djece i učenika; Fuchs primjećuje ‘blagi’ uzl… 17/09/2020 […]

Comments are closed.