Politika

Uhićeni su aktivisti ‘Waltera’

Grupa nezavisnih građana “Walter” u ponedjeljak je u priopćenju izvijestila o uhićenju tri člana i jedne članice ispred gradilišta nogometnog igrališta na pulskim Valkanama.

Neformalna udruga već tjednima prosvjeduje zbog sječe stabala, javno propituje zakonitost radova i sugerira da je ocjena šumarske inspekcije Državnog inspektorata paušalna jer je, prema njihovom tumačenju, ignorirala odredbe Zakona o šumama.

“Walter” u takvom kontekstu danas javlja da je tvrtka GAJANA KOP d.o.o. podnijela lažnu prijavu da njegovi aktivisti sijeku ogradu, iako je ona netaknuta, što je rezultiralo uhićenjima.

“Pokušavaju naše članove ispitivati bez prisustva odvjetnika u PU Pula. Članicu drže unutra i nisu joj dozvolili da telefonira, plaše je pritvorom, dok su ostala trojica još uvijek na čekanju. Rekli su im da su okrivljenici!!!! imaju namjeru ih sve uhapsiti,” piše u priopćenju skupine.

“Sve je to protuustavno, što rade s našim članovima,” dodaje se.

Policija je u odgovoru na upit Glasa Istre rekla da je privedeno šest osoba.

“Policija je jutros oko 7.20 sati zaprimila dojavu da je nekoliko osoba oštetilo ogradu na gradilištu na Valkanama. U policijskoj postaji nalazi se šest osoba te će se nad njima provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari,” rekla je glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzane Sokač.

Iz Waltera su u večernjim satima dostavili još jednu notu u kojoj novinare pozivaju na tiskovnu konferenciju u 8:30 sati ispred zgrada DORH-a u Puli.

Najavljene su izjave odvjetnika i članova “povodom uhićenja naših građana”.

Valkane su gradska četvrt i kupalište u Puli koji administrativno pripadaju Mjesnom odboru Stoja.


Vezane vijesti

Comment here