Biznis i ekonomija

Veće potpore za bolovanje – poticaji i nagrade za pozitivno poslovanje | KU Croatia osiguranja

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su u utorak novi Kolektivni ugovor kojim su predviđena veća prava, viši iznosi mjesečnih stimulacija za radne rezultate i nagrade za visoku učinkovitost.

S pozitivnim ostvarenim rezultatima poslovanja, Božićnica raste s 1.200kn na 1.500kn, a povećan je i Regres s 1.000kn na 1.500kn koji će biti isplaćen 30. lipnja 2021. godine.

>>>LaqoPrevent za telematiku vožnje od koristi osiguranicima, roditeljima i mladim vozačima

Povećana je i potpora za bolovanje s 30% na 50% prosječne plaće te je uveden plaćeni dopust za roditelje prvašića na prvi dan škole. Novi kolektivni ugovor fokusiran je na privlačenje, razvoj i nagrađivanje najboljih zaposlenika te izgradnju poticajnog radnog okruženja, navodi se u priopćenju Croatia osiguranja.

U odnosu na prijašnji KU, uvedene su jubilarne nagrade za pet godina neprekidnog rada u Društvu, uz optimizaciju ostalih jubilarnih nagrada prema standardima na tržištu. Smanjena su prava za programe zbrinjavanja, no adekvatne otpremnine i dalje će biti veće od zakonskog minimuma te usklađene s tržišnim standardima. U zaštiti prava radnika prilikom restrukturiranja ukinuto je ograničenje maksimalnog iznosa otpremnine koji je ranije bio ograničen na 20 prosječnih plaća Društva.

Izjave dionika

“Poštovanje zaposlenika, zaštita njihovih prava i kontinuirana ulaganja u njihov razvoj i nagrađivanje, naši su trajni prioriteti čiji značaj potvrđujemo i novim Kolektivnim ugovorom. Kao digitalni i tržišni lider koji predvodi transformaciju domaće industrije osiguranja, Croatia je danas atraktivan poslodavac u kojem se razvijaju pametne karijere,” izjavio je povodom potpisivanja ugovora predsjednik Uprave Croatia osiguranja Davor Tomašković.

>>>100 posto digitalno ugovaranje auto osiguranja – za manje od minute i uz poseban benifit | LAQO

“Unatoč izazovima okruženja, novi Kolektivni ugovor odraz je poštovanja socijalnih partnera. Povećana su godišnja materijalna prava radnika, a usklađenja s tržišnim standardima uvažavaju potrebu za osiguravanjem visoke socijalne sigurnosti radnika te motivaciju zaposlenika. Croatia osiguranje i dalje  pokazuje visoku razinu svijesti o zaposlenima kao najvećoj korporativnoj vrijednosti,” dodao je predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Miroslav Hrašćanec.

Danas potpisan ugovor vrijedit će naredne tri godine, do 30. lipnja 2024..