PolitikaPreporučeno

Vidović Krišto pozvala na medijsku zastupljenost, predala listu kandidata za ‘služenje narodu’

Liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) za svih 11 izbornih jedinica u četvrtak je predala stranka Odlučnost i pravednost, predvođena zastupnicom Karolinom Vidović Krišto koja je nositeljica u prvoj izbornoj jedinici.

“Ovo su kandidati koju današnju politiku oholog vladanja i politike koja služi sebi i uskoj skupini moćnika, namjeravaju vratiti u okvire zbog kojih politika i postoji, a to je služenje svom narodu. Politika postoji zbog ljudi, a ne ljudi zbog politike”, izjavila je Vidović Krišto nakon predaje lista.

“Ako naše poruke dospiju do onog dijela hrvatskih birača, 7 do 10 posto onih koji dosad nisu izlazili na izbore i oni izađu na izbore te glasaju po savjesti, OiP će biti vodeća stranka u Hrvatskoj”, odgovorila je Vidović Krišto na novinarski upit koliko mandata očekuje.

Prijepodne je svoju kandidaturu predao i Šoip Šoipi, kandidat grupe birača za zastupnika albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine, dok je Matica slovačka Osijek predala listu za predstavnika češke i slovačke manjine.

Za 9. izbornu jedinicu listu je predala i Stranka hrvatskog zajedništva, a Demokratski savez Srba (DSS) predaje kandidaturu za predstavnike srpske nacionalne manjine.

Stranka Odlučnost i pravednost predala je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) prijedloge lista i kandidata za parlamentarne izbore, na fotografiji Josip Salapić i Karolina Vidović Krišto; Foto: Lana Slivar Dominić/Hina


Povezane vijesti

Comment here