Politika

Vučemilović: otvoreni smo svima koji su nam ideološki, svjetonazorski i programski bliski

Kandidatkinja Domovinskog pokreta i sestra čelnika te stranke Vesna Vučemilović izjavila je u nedjelju da su ostvarili fantastičan izborni rezultat jer se stranka, u svega par mjeseci postojanja na političkoj sceni, na izborima uspjela pozicionirati na treće mjesto.

Vučemilović kaže kako su oni cijelo vrijeme govorili da će osvojiti dvoznamenkast broj mandata i sada ga osvajaju, što je po njezinim riječima fantastičan rezultat.

„Imamo razloga za zadovoljstvo i za slavlje večeras jer stranka postoji četiri mjeseca, od čega dva mjeseca u karanteni bez mogućnosti da idete na teren i osnivate ogranke“, kazala je Hini Vučemilović u stožeru, smještenom u zagrebačkom hotelu International.

>>>Pobjednici izlaznih anketa prema izbornim jedinicima

Prema rezultatima u 22 sata, do kada je obrađeno 50,77 posto biračkih mjesta, Domovinski pokret osvaja 15 mandata.

Vučemilović napominje kako je bolje sačekati 23 sata kad će rezultati biti pouzdaniji. Sada su, dodala je, primjetne velike oscilacije između izlaznih anketa i preliminarnog izvješća DIP-a u 21 sat. Za moguće koalicijsko pregovaranje kaže da bi ipak sačekala finalne rezultate jer je zasad obrađen relativno mali broj biračkih mjesta.

Otvoreni za sve koji su nam ideološki, svjetonazorski i programski bliski

Upitana očekuju li poziv iz HDZ-a kazala je da su tijekom kampanje jasno rekli da SDP nije partner s kojim bi Domovinski pokret ulazio u koaliciju zbog ideoloških stavova ali i njihovih koalicijskih partnera, prvenstveno Beljaka i njegovih neprimjerenih izjava.

Što se tiče koaliranja rekla je da su uvijek govorili da su otvoreni za sve koji su im ideološki, svjetonazorski i programski bliski.

Za stajalište Domovinskog pokreta da Andrej Plenković ni Davor Bernardić ne mogu biti premijer, rekla je da nisu stranka koja danas govori jedno, a sutra drugo.

>>>Dosljedne prve reakcije Domovinskog pokreta: Plenković ne može biti premijer

Poručila je da poštuju volju birača i hrvatskih građana te da su uvijek govorili da je njihov siguran koalicijski partner hrvatski narod čega se drže i od čega ne odustaju.

Upitana koji će biti njezini prvi potezi u Saboru rekla je da je njezino područje gospodarstvo, a s obzirom da dolazi iz Slavonije zalagat će se za zaustavljanje negativnih trendova u Slavoniji, poglavito masovnog iseljavanja, za poljoprivredu koja trpi ogromne probleme i poduzetništvo.

Za rezultate izlaznih anketa rekla je da su promašile čitav „balun“. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati ali mi se Restart koalicija čini kao gubitnik izbora.

Novinari zbog epidemiološke situacije izbornu noć prate u odvojenom prostoru. Dolazak i obraćanje čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore očekuje se oko 23 sata.

Comments (1)

  1. […] Vučemilović: otvoreni smo svima koji su nam ideološki, svjetonazorski i programs… 05/07/2020 […]

Comments are closed.