Biznis i ekonomija

Zagrebačka pivovara nagrađena za izgradnju imidža, privlačenje i zadržavanje zaposlenika

Zagrebačka pivovara s kampanjom „Zakon posao“ dobitnik je nagrade Croatia’s Best Employer Brand Awards u kategoriji Najbolja povezanost employer branda i korporativnog branda. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje najboljim kampanjama za izgradnju korporativnog imidža te jačanje strategije privlačenja i zadržavanja zaposlenika. Svečana dodjela nagrada održana je jučer u Kaptol Boutique Cinema, a ispred Zagrebačke pivovare nagradu je preuzela Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa.

Zakon posao kampanja pokrenuta je u siječnju 2019., a usmjerena je na postojeće zaposlenike, sezonske radnike i trenutno najvažniju generaciju na tržištu rada – milenijce. Prvi put su milenijci iz cijele Hrvatske koji rade, još uvijek se školuju, nezaposleni su ili maštaju o svom biznisu govorili kakve poslodavce traže, što očekuju od posla i što je za njih zakon posao. Iz njihovih odgovora tim Zagrebačke pivovare saznao je brojne zanimljivosti o zakon poslovima budućnosti, a još važnije – uvjerili su se kako se njihove vrijednosti uvelike podudaraju s vrijednostima Zagrebačke pivovare. Istraživanje o navikama milenijaca samo je jedan segment Zakon posao kampanje. Zakon posao je platforma kroz koju se kontinuirano komunicira cijeli niz financijskih i nefinancijskih benefita za zaposlenike.

Zakon posao

 „Platformu Zakon posao pokrenuli smo kako bismo se još snažnije brendirali na tržištu radne snage. Smatramo kako je važno ići u korak s trendovima i kontinuirano ulagati u ljude i procese. Mi znamo da su naši zaposlenici ključni za uspjeh naše kompanije i zato o njima brinemo cijelim nizom benefita iz čega proizlaze rezultati na obostrano zadovoljstvo. Jednostavno, iza zakon piva stoje zakon ljudi,“ istaknula je Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare.

>>>Ožujsko prikupilo 650.000 kuna za zaštitu risa, vuka, dupina i bjeloglavog supa – uručilo fotozamke

Kategorija Najbolja povezanost employer branda i korporativnog branda jedna je od zahtjevnijih za implementaciju, a Zagrebačka pivovara u puno elemenata može biti primjer izvrsnosti u tom segmentu. Biti najbolji poslodavac i imati snažan employer brand ne znači biti najglasniji na tržištu u smislu komunikacije, već stvaranjem radnog okruženja u kojem će zaposlenici biti zadovoljni, imati priliku razvijati se i željeti ostati u vašoj tvrtki. Zagrebačka pivovara uspijeva upravo u tom drugom segmentu,“ istaknuo je Vladimir Benić, osnivač i voditelji projekta CareerCentar.

>>>Molson Coors preuzeo obvezu 100-postotne reciklaže plastične ambalaže do 2025. godine

Employer branding je tema kojoj se u posljednje vrijeme okreće sve više organizacija i kompanija s ciljem izgradnje korporativnog imidža te jačanja strategije privlačenja i zadržavanja zaposlenika. Poslodavci se ciljanim kampanjama sve snažnije pozicioniraju i na hrvatskom tržištu rada. Croatia’s Best Employer Brand Awards dodjeljuje CareerCentar, domaća digitalna platforma za efikasno provođenje procesa zapošljavanja, a najbolje u čak 25 kategorija odabrao je žiri sastavljen od najboljih domaćih HR stručnjaka.

Zagrebačka pivovara