PolitikaPreporučeno

14 umrlih, hospitalizirano 695 pacijenata, 12 više nego jučer: COVID-19 | 20. kolovoz | detalji

U posljednja 24 sata potvrđena su 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 14 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 7.518. Na bolničkom je liječenju 695 pacijenata, 12 više nego jučer, dok je na respiratoru njih 85, četiri više nego jučer.

>>>7 umrlih, na bolničkom liječenju 683 pacijenta, 25 više nego jučer: COVID-19 | 19. rujna | detalji

Od početka epidemije u Hrvatskoj je zabilježeno 392.248 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8.514 preminulo.

Ukupno se oporavila 376.216 osoba, od toga 1.018 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 20.966 osoba.

Do danas je ukupno testirano 2.730.993 osoba, od toga 3.863 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 19. rujna utrošeno je 3.369.026 doza cjepiva, a cijepljeno je 43,93 posto ukupnog stanovništva, odnosno 52,73 odraslog stanovništva.

Jučer je utrošeno 706 doza cjepiva, a od toga je 325 osoba cijepljeno prvom dozom.

Zaključno s jučerašnjim danom 1.782.796 osoba cijepljena je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.671.137 osoba (1.586.230 osoba cijepljeno s dvije doze te 84.907 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 49,50 posto odraslog stanovništva.

U Sisačko-moslavačkoj županiji osam novozaraženih osoba

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno osam slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U dnevnom izvješću Stožer navodi kako su sve novozaražene osobe s moslavačko-slavonskog područja, šest ih je iz Popovače, te po jedna iz Novske i Lipovljana.

Stanovnike županije pozivaju na odgovorno ponašanje i primjenu epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi se spriječilo širenje zaraze.

U Varaždinskoj županiji 13 novih slučajeva zaraze

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što su u nedjelju testirane 223 osobe, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 26 pacijenata, od kojih je jedan u jedinici intenzivnog liječenja.

Od jučer su se oporavile 24 osobe i u županiji je trenutno 327 aktivnih slučajeva.

Županijski Zavod za javno zdravstvo cijepljenje za veći broj građana organizirat će i ovoga tjedna, a obavljat će se u podrumu Kirurgije Opće bolnice Varaždin.

U utorak, 21. rujna od 8 do 13 sati organizirat će se cijepljenje drugom dozom Pfizera za građane koji su se prvom dozom cijepili 24. kolovoza.

Dan kasnije, 22. rujna također od 8 do 13 sati, na redu će biti cijepljenje drugom dozom Pfizera za građane koji su prvi put cijepljeni 25. kolovoza.

U četvrtak, 23. rujna od 8 do 13 sati cijepljenje drugom dozom AstraZenece i Pfizera bit će za građane koji su prvom dozom cijepljeni 25. kolovoza, 26. kolovoza i 27. kolovoza te cijepljenje prvom dozom Pfizera za sve zainteresirane građane bez prethodne najave.

Bjelovarsko-bilogorska županija: sedam novih slučajeva

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Pet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, a po jednas područja je grada Čazme i općine Rovišće.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 19 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih pet na respiratoru. Na promatranju je sedam pacijenata, a u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 415 osoba.

U Ličko senjskoj 29 novooboljelih

U Ličko-senjskoj županiji je tijekom proteklog vikenda koronavirus otkriven kod 29 osoba, a bilo je testirano 349 ljudi, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Gospića je 11 novooboljelih osoba, iz Otočca, Senja i Brinja po četiri, tri iz Korenice, a po jednu imaju Lovinac, Perušić i Udbina.

Sada je 111 aktivnih slučajeva, a od njih se bolnički liječi 11 pacijenata.

Na području PU ličko-senjske aktivne su 272 mjere samoizolacije. Nije utvrđeno kršenje izrečenih mjera

Do sada je u Ličko-senjskoj županiji covid-19 potvrđen kod 5126 ljudi, a od kojih je 164 umrlo.

U Međimurskoj županiji tri nova slučaja

U Međimurskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem zabilježen je jedan pozitivan nalaz na koronavirus. Tijekom vikenda, brzim antigenskim testovima testirane su 454 osobe te su zabilježena dva pozitivna nalaza, što je 0,44 posto pozitivnih od broja testiranih.

Oporavilo se petero ljudi, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze iznosi 116.

Na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec je 12 pacijenata.

U protekla 24 sata hospitalizirane su dvije osobe i nema otpuštenih pacijenata.

U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih

Na području Šibensko-kninske županije u protekla 24 sata testiran je 121 uzorak te nije potvrđen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno je 145 aktivnih slučajeva, a u šibenskoj bolnici liječi se 20 pacijenata od kojih su dva na terapiji visokim protokom kisika i dva na neinvazivnoj ventilaciji. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 435 osoba, od toga su 409 bliski kontakt oboljelih, a za 26 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama.

U Zagrebačkoj županiji 62 nova slučaja zaraze

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo na području Zagrebačke županije u ponedjeljak su zabilježene 62 novooboljele osobe od koronavirusa, ozdravila je 101 osoba pa je trenutno aktivnih 1013 slučajeva.

Mjera samoizolacije izrečena je za dio učenika 2 razredna odjela.

Od početka pandemije do ponedjeljka, 20.rujna do 10 sati evidentirane su 32 943 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječene su 31 854 osobe, a 76 osoba je preminulo.

U Karlovačkoj županiji tri nova slučaja

U Karlovačkoj županiji tri su nova slučaja covida-19 i to po jedan u Dugoj Resi, Netretiću i Ribniku, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer Covilne zaštite.

Pod mjerom samoizolacije su 353 osobe, a na bolničkom liječenju 42 i to u Karlovcu  28 te u Ogulinu 14.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od te bolesti oboljelo 15.227 osoba, a umrlo 533.

U Primorsko-goranskoj županiji četvero novozaraženih, jedna osoba umrla

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđen je koronavirus kod četvero novozaraženih, testirano je 456 osoba, a umrla je jedna starija, necijepljena osoba, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Svi novooboljeli su iz Rijeke ili okolice i pripadaju radno aktivnoj populaciji. Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 0,87 posto.

Ozdravilo je 49 osoba pa je u županiji sada aktivno 627 slučajeva.

U riječkoj bolnici je smješteno 30 oboljelih, a uz pomoć respiratora liječi se devet osoba. Udjel hospitaliziranih osoba u ukupnom broju aktivnih slučajeva u županiji je 4,78 posto.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović istaknuo je kako je, prema objavljenim podacima, Primorsko-goranska županija najuspješnija u procjepljivanju građana.

Prvom dozom procijepljeno je 48,14 posto svih stanovnika te županije. Dodao je da raduje povećanje cijepljenja na tjednoj razini od oko 20 posto, a do sada je cijepljeno i oko sedam posto srednjoškolaca i adolescenata.

U Virovitičko-podravskoj županiji 17 novih slučajeva zaraze

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 125 uzorka i zabilježeno 17 slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

U Virovitici je šestero novozaraženih, u Gradini četvero, Suhopolju troje, Pitomači dvoje, a po jedna osoba dolazi s područja Čađavice i Slatine.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je 20 pacijenata, od kojih jedna na respiratoru, a tri osobe s područja Virovitičko-podravske županije na respiratoru su KBC Osijek.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaražene su 5393 osoba, a 149 je preminulo.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dvije novozaražene osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavilo se 35 osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite.

Zaražene su dvije ženske osobe iz Ploča i Stona. Među 35 oporavljenih 24 je iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, dvije iz Ploča te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Metkovića i Orebića.

U posljednja 24 sata obrađeno je 137 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 134 493.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 28 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri su na intenzivnoj skrbi i na respiratoru. U samoizolaciji je 1075 osoba.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Osječko-baranjska županija: jedna osoba umrla, dvije novozaražene

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrla je jedna 86-godišnja osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđena su dva nova slučaja zaraze, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Od 40 obrađenih uzoraka u protekla 24 sata dva su bila pozitivna na koronavirus, a obje novozaražene osobe su iz Čepina, priopćeno je iz Stožera.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirano je 40 osoba oboljelih od covida-19, od kojih je šest na respiratoru.

Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 601 osoba, navode u Stožeru.

Split: u županiji 16 oboljelih, četvero umrlih

U Splitsko-dalmatinskoj županiji tijekom nedjelje testirano je 117 osoba i potvrđeno 16 novozaraženih koronavirusom, dok su u bolnici umrla četiri zaražena pacijenta, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u ponedjeljak.

Umrla su tri muškarca u dobi od 58, 91 i 90 godina te žena stara 89 godina, a svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo s područja Splita je osam oboljelih, Muća troje te po jedna osoba iz Imotskog, Kaštela, Makarske, Omiša i Solina.

Od ukupnog broja novooboljelih četiri osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1502 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 105 covid pozitivnih osoba u KBC-u Split, a 19 pacijenata je na respiratoru.

U Zadarskoj županiji zaražena jedna nova osoba

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije koronavirusom je zaražena jedna nova osoba, a izolaciju provodi u Zadru, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer Civilne zaštite.

Testirana su 63 uzorka, od bolesti su se oporavile 43 osobe pa je ukupno aktivno 208 slučajeva.

Na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 20 oboljelih, od kojih je dvoje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju su 23 pacijenta.

Pod aktivnim je nadzorom 585 stanovnika, a policija nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije.

U Krapinsko-zagorskoj županiji četiri nova slučaja

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavila se 31 osoba pa je trenutno aktivno 210 slučajeva, a u samoizolaciji je 425 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 12 pacijenata, među kojima su četiri osobe na respiratoru.

U Zagrebu 149 novooboljelih osoba

Prema podatcima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ),  na području grada Zagreba u ponedjeljak je registrirano 149 novooboljelih osoba od koronavirusa.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 73.802 osobe, što je 208 osoba više, nego u nedjelju.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar” obrađena su 652 uzorka, od kojih je 131 bio pozitivan.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 151 novooboljelu osobu, a mjera samoizolacije izrečena je za 298 osoba.

Od 151 covid pozitivne osobe, njih 67 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, tri su osobe izložene zarazi u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Ličko -senjska, Dubrovačko -neretvanska, Šibensko-kninska), jedna je oboljela osoba doputovala iz Švicarske.

40 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a tri su osobe zaražene prilikom okupljanja (vjenčanja, koncert u MSU-u). Za 25 osoba obradba je u tijeku.

Obrađeno je 10 djece školske dobi, a kod dvije osobe moguće je izlaganje na radnom mjestu.

Zbog pozitivnog nalaza testa na Sars-CoV-2 kod kod 18 učenika i tri nastavnika osnovnih škola te 26 učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 211 učenika osnovnih i 183 učenika srednjih škola.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je pet korisnika.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba.

Trenutno su u Zagrebu 1.894 aktivna slučaja zaraze virusom Sars-CoV-2

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

  1. […] >>>14 umrlih, hospitalizirano 695 pacijenata, 12 više nego jučer: COVID-19 | 20. kolovoz … […]

Comments are closed.