Biznis i ekonomijaPreporučeno

3,000 kamiona čeka prelazak La Manchea, Lufthansa otvorila ‘zračni most’ za hranu | UK

Njemačka Lufthansa u srijedu je u Ujedinjeno Kraljevstvo isporučila 80 tona hrane, javlja BBC opisujući kaos u cestovnom prometu koji je poremećen nakon pojave novog, do 70% zaraznijeg soja koronavirusa.

Avioprijevoznik je hranu koju su naručili veliki trgovački lanci Tesco, Sainbury’s, Co-op i Aldi ukrcao u Frankfurtu i isporučio u Zračnu luka Doncaster Sheffield.

“Lufthansa Cargo trenutno ispituje mogu li se tijekom sljedećih dana ponuditi dodatni letovi s posebnim teretom. Također provjeravamo jesu li mogući redoviti letovi,” rekla je glasnogovornica za BBC. “To bi mogli biti teretni avioni, ali mi također razmatramo korištenje putničkih zrakoplova isključivo za prijevoz tereta.”

>>>Nova mutacija u tri dana zarazila 100,000 ljudi u Engleskoj | COVID-19

Francuska je u nedjelju na 48 sati zatvorila granice prema Engleskoj promišljajući strategiju protiv nove mutacije koronavirusa što je izazvalo remećenje u opskrbi. Engleska i drugi dijelovi Britanije suočeni su s nestašicom svježeg voća i povrća koje tijekom zime većinom uvoze s kontinenta.

>>>Južnoafrička mutacija koronavirusa ‘zaraznija od britanske’ | COVID-19

BBC navodi da u glavnoj trajektnoj luci u Doveru na prelazak La Manchea čeka 3,000 kamiona čiji vozači moraju proći testiranje na Covid-19.

Prijevoznici očekuju nastavak čekanja i kašnjenja.