FunPreporučeno

Lezbijska pusica u ‘Lightyearu’ rezultirala zabranom u 14 zemalja

Walt Disney nije dobio dozvolu za prikazivanje novog filma “Lightyear” (Svjetlosni) u animaciji Pixara u 14 azijskih i bliskoistočnih zemalja.

Povod za zabranu je kratka scena s lezbijskom pusicom koju Disney ne želi cenzurirati.

>>>Mačak u čizmama popušio osam od 9 života | NAJAVA

Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata dozvolu su uskratile uz ocjenu da poljubac dviju svemirskih komandosica koje slave vrhunac svoje veze i stupanje u brak krši nacionalne standarde medijskog sadržaja.

Disney još nije primio odluku kineskih vlasti, rekla je za Reuters producentica Galyn Susman. Kina je u prošlosti branila prikazivanje LGBT sadržaja.

>>>‘Svi se ponašaju kao da sam luda, ja nisam luda’ – Ne brini draga | najava

Producentica je izrazila spremnost na bojkot tržišta. “Nećemo ništa izrezati, osobito ne nešto toliko važno kao što je to ljubavna i inspirativna veza koja Buzzu ukazuje što gubi zbog odluka koje donosi, tako da tu neće biti rezanja,” rekla je Susman za Reuters na crvenom tepihu tijekom londonske premijere.

>>>U prosincu stiže u fašističkoj Italiji izrađen Pinocchio Guillerma del Tora | VIDEO

“Lightyear” je preludij u za Disney izrazito izdašnu franšizu filmova i videoigara o igračkama. Primjerice, Toy Story 4 na globalnom je tržištu u 2019. godini zaradio više od milijardu dolara, od kojih tek 3% u Kini.

Glas glavnom liku, legendarnom svemirskom komandosu Buzzu Lightyearu posuđuje Crhis Evans.

Film će premijeru u Sjevernoj Americi imati u petak.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] odaziv naizgled potvrđuje da je Pixarov “Lightyear” uistinu flopnuo zbog forsiranja “gay pusice” i LBGT ideologije, a ne drugih faktora o kojima su nagađali pojedini komentatori, kritičari ili oprljeni […]

Comments are closed.