FunPreporučeno

Božja djeca nisu na prodaju: film ‘Zvuk slobode’ popraćen morem suza, vrhunskim ocjenama

Film o trgovini djecom ‘Zvuk slobode’ (engl. Sound of Freedom) u produkciji Angel Studiosa upravo osvaja svijet i tjera suze na oči posjetitelja kina u Americi gdje je zauzeo prvo mjesto u žestokoj konkurenciji koja je svoje premijere tempirala za američki Dan neovisnosti, 4. srpanj.

Akcijski film prati bivšeg saveznog agenta Tima Ballarda (Jim Caviezel) na misiji spašavanja djece od trgovaca ljudima.

Neočekivano upečatljivo, izlet je već u prvom danu osvojio vrh box offica i totalno potukao ostatak ponude, uključujući zadnju iteraciju Indiane Jonesa koja je još jednom čvrsto utvrdila da je ljudima pun kufer pomodnih, “woke” i “cheesy” scenarija, i koji će producentima izgledno donijeti pozamašni gubitak mjerljiv u desecima milijuna dolara.

Foto: Angel Studios

S druge strane, “Zvuk slobode” je gotovo cijeli proračun od 14.5 milijuna dolara vratio prvog dana i izgledno će postati jedan od najlukrativnijih recentnih izdanaka sedme umjetnosti.

“Indiana Jones i artefakt sudbine”, čija je produkcija koštala 295 milijuna dolara, istovremeno je u prva 24 sata utržio 11 milijuna dolara iako je zaigrao u gotovo 2.000 kina više od Zvuka slobode.

A+

Neposredno nakon premijera, Zvuk slobode uživa A+ ocjenu gledatelja anketiranih po izlasku iz kina (Cinemasocre) i uistinu raritetnih 100% na stranici za pučko i stručno ocjenjivanje filmova Rotten Tomatoes.

Foto: Angel Studios

“Zahvaljujući poklonicima širom zemlje, ZVUK SLOBODE je zaradio top poziciju kao broj jedan film na Dan neovisnosti,” napisao je u priopćenju izvršni direktor Angel Studiosa, Neal Harmon.

“Dobili smo brojne poruke da su kina ili puna ili rasprodana. Film je sada zaživio za sebe kako bi postao nešto više, grassroots pokret. S A+ Cinemascoreom, mi smo najbolje ocijenjen film u Americi, i vidjet ćemo kako se on dalje širi usmenom predajom. Svijet mora vidjeti ZVUK SLOBODE, i mi znamo da su naše najveće natjecateljske prednosti naši nevjerojatni poklonici i investitori koji će to ostvariti,” naveo je Harmon.

Ballard, koji je nakon izlaska iz FBI-ja utemeljio neovisnu organizaciju za spašavanje djece s nazivom Operation Underground Railroad (OUR), za Fox News Digital kaže da je svrha filma inspirirati i osnažiti borbu protiv krijumčara djece.

Film opisuje stvarno spašavanje djece koji je njegova organizacija povela u listopadu 2014. godine, rekao je.

“‘Ono što gledate u filmu ‘Zvuk slobode’ temeljeno je na stvarnoj operaciji nazvanoj ‘Triple Take'”, rekao je bivši agent CIA-e, predsjednik i glavni operativni direktor OUR-a, Matt Osborne.

Foto: Angel Studios

“U listopadu 2014. godine, u tri grada u Kolumbiji, mi smo u razdoblju od jednog sata kolumbijskim vlastima i Ministarstvu domovinske sigurnosti SAD-a pomogli spasiti 123 žrtve krijumčarenja od kojih je 55 bilo maloljetno.”

Brojni korisnici Twittera nakon filma kažu da su duboko potreseni i da je on na trenutke mučan za gledanje.

Pojedina svjedočanstva govore da su ljudi kino dvorane okupali suzama.Novi filmovi, 2024.