FunPreporučeno

Mjesto tišine: Dan prvi – kad krici utihnu | VIDEO

Bliži se premijera uvertire u serijal filmova “Mjesto tišine” u kojem je osnova preživljavanja zadržavanje daha i očuvanje tišine.

Preludij radnju prvi put odmiče iz uglavnom ruralnih sredina i gura u megapolis New York City gdje će gledatelji posvjedočiti užasom, šokom i nevjericom popraćenu inicijalnu najezdu ćoravih izvanzemaljskih beštija ubojitih namjera i izoštrenog sluha.

“Ova ideja mirnog New Yorka je ona koja će osupnuti mnoge,” rekla je za Entertainment Weeklyameričko-meksička glumica Lupita Nyong’o koja nosi ulogu glavne protagonistice Sam.

“To je nemoguće zamisliti…. Kad tamo živite, sasvim prirodno blokirate sav zvuk. Jednostavno zaboraviš čuti zvuk. Shvatila sam koliko bi bilo teško preživjeti u svijetu koji zahtijeva tišinu u tom osebujnom gradu.”

Njezin se osvrt zrcali u najavi u kojoj krici postaju sve tiši.

Ispreplitanje, pregovaranje o sudbinama

Četiri mjesece prije premijere određene za 28. lipanj informacije o radnji ostaju šture uz šarolika nagađanja.

Izvjesno je da ona evolvira oko Sam koju je invazija zatekla tijekom jednodnevnog posjeta New York Citiyju. Kismet je spaja s Ericom (Joseph Quinn) s kojim dogovara pakt o preživljavanju.

Nyong’o u razgovoru ističe da u preludiju nema obiteljskih spona iz prva dva izdanka.

“Mi toga nemamo u ovom filmu. Mi imamo te očajne pojedince čiji se životi međusobno sudaraju u tom izrazito značajnom trenutku za svijet. Kako oni ispregovaraju zajedničko preživljavanje? Ono što dobivamo uistinu je zanimljiva – i čak iznenađujuća – kemija među likovima koje jedni druge susreću niz put,” rekla je.

Quinn također podcrtava značajke derivata koji je “više film o bijegu, nego opstanku”.

“Scenarij je očito smješten u svijet koji poznajemo, ali to je zapravo film o ova dva lika koji su izgubljeni i pokušavaju pregovarati o svojim sudbinama. Tu su i neki drugi divni likovi u filmu koje Sam susreće, ali najveći dio toga su Eric i Sam u njihovom međusobnom prihvaćanju ove sumorne, tiše, nove stvarnosti.”

Najava otkriva i pojavljivanje “Muškarca s otoka” (Djimon Hounsou) koji je u “Mjestu tišine 2” dobio kratku ali značajnu ulogu spasitelja.

ScreenRant piše da bi uloga u uvertiri mogla promijeniti vremensku liniju i ponuditi drugačiju perspektivu na njegovu tragičnu smrt.

Redatelj “Prvog dana” je Michael Sarnoski (The Pig) koji je scenarij ispisao zajedno s jednim od tvoraca serijala i glavnim protagonistom izvornog filma, Johnom Krasinskim.


Novi filmovi 2024.