PolitikaPreporučeno

Britanija na crvenu listu uvrstila Hrvatsku i Austriju, Trinidad i Tobago: COVID-19/20. kolovoz  

Britanija je u četvrtak sa svoje liste zemalja visokog rizika uklonila Portugal, a uvrstila Hrvatsku, Austriju i Trinidad i Tobago, objavljeno je na Twitteru.

Putnici iz zemalja na “crvenoj listi” po ulasku u Britaniju moraju dva tjedna provesti u karanteni.

>>>Kacin: Hrvatska je izgubila kontrolu nad koronavirusom

“Podaci … pokazuju da Portugal sada možemo dodati onim zemljama koje su uključene u putničke koridore,” napisao je ministar transporta Grant Shapps.

“Podaci pokazuju da s naše liste moramo maknuti Hrvatsku, Austriju i Trinidad & Tobago … kako bi stopu zaraze zadržali nisko. Ako u subotu nakon 4:00 ujutro u UK stignete iz ovih destinacije, morat ćete se samoizolirati na 14 dana.”

Ministar vanjskih poslova Portugala, koji je popularno turističko odredište za Britance, na Twitteru je pozdravio odluku. “Ovo je uistinu dobra vijest,” napisao je.

>>>Kronologija razbija mit o transparentnoj komunikaciji, praćenju epidemiološke zbilje: COVID-19

Hrvatske su vlasti od početka pandemije i prvog slučaja na našem teritoriju odbacile preporuke WHO-a i većine svjetskih epidemiologa te testiraju najmanji mogući broj ljudi, što je osobito bilo uočljivo ususret turističkoj sezoni kad su testovi svedeni na minimalnu razinu kako bi nas službeni podaci prikazali kao epidemiološki sigurnu turističku destinaciju.

>>>Nacionalnom stožeru vjeruje 14% čitatelja RTL-a: anketa

Iako je sezona u nas bila puno uspješnija nego u drugih europskih zemalja čije je gospodarstvo ovisno i/ili izloženo turizmu, danak strategiji netestiranja, u suštini lažiranja epidemiološke slike, postaje očit u posljednjim danima u kojima Hrvatska bilježi rekordni broj slučajeva.

Comments (1)

  1. […] Britanija na crvenu listu uvrstila Hrvatsku i Austriju, Trinidad i Tobago: COVID… 20/08/2020 […]

Comments are closed.